utabm11Federaţia Română de Fotbal a emis un comunicat în care a anunţat că ieri, 6 iunie 2013, a încheiat procesul de licenţiere al echipelor din Liga a II-a. Printre formaţiile care au solicitat licenţă pentru participarea în viitorul sezon al Ligii I, doar şase au primit-o, altora cinci fiindu-le refuzată. Conform aşteptărilor, printre ele se află şi UTA, căreia i-a lipsit la dosar certificatul de eşalonare a datoriilor la Stat. Finanţele arădene i-au refuzat grupării arădene acordarea actului respectiv chiar înainte de Paşti, iar de atunci, în ciuda eforturilor conducerii „textiliste”, nu s-a obţinut un alt certificat.
Până la urmă, nici echipa nu a strâns punctele necesare promovării, aşa că eşecul cu licenţierea trece în planul al doilea. Şi asta cu atât mai mult cu cât ambele formaţii clasate pe primele locuri, Corona Braşov şi ACS Poli Timişoara, au îndeplinit toate condiţiile impuse de Comisia de Licenţiere a FRF. Există – însă – o persoană din cadrul clubului arădean care a trăit o dezamăgire odată cu anunţul FRF.
La toate cluburile la care a activat ca şi conducător, Gheorghe Constantin nu a înregistrat o asemenea nereuşită, însă: „E important ce se va întâmpla de acum înainte la UTA. Ce a fost a fost, eu oricum am susţinut că din punct de vedere sportiv clubul nu era pregătit să facă faţă rigorilor Ligii 1. Sper ca până la finalul acestei săptămâni cei doi finanţatori să cadă la un acord asupra căii de urmat şi eventual să începem să punem în practică planul de bătaie al antrenorului Falub”.
Preşedintele executiv al „Bătrânei Doamne” ar trebui să revină în weekend la Arad pentru o discuţie clarificatoare cu acţionarii clubului „textilist”. Şedinţa în patru: Catanzariti, Marţian, Constantin şi Falub ar putea avea loc chiar astăzi, în funcţie de ora la care principalul finanţator al arădenilor va ajunge în oraşul nostru. Cert este că o coabitare între cei doi oameni de afaceri la conducerea UTA-ei este tot mai puţin probabilă.

Recomandările redacției