OLYMPUS DIGITAL CAMERAChiar dacă după trei zile de căutări asidue în pădurea din Vladimirescu, anchetatorii nu au găsit nimic, astăzi va avea loc poate una dintre cele mai ample acţiuni de cercetare a zonei, după ce a fost găsită maşina incendiată a lui Adrian Buleu, principalul suspect al crimei şi totodată asociatul de afaceri al lui Abel Apostol. Motivul pentru care căutările continuă şi astăzi în aceeaşi locaţie se pare că îl constituie faptul că anchetatorii doresc să renunţe definitiv la această pistă după această zi şi să îşi concetreze cercetările spre alte locuri în care cadavrul omului de afaceri dispărut în seara zilei de 1 Mai, ar putea fi ascuns de către criminal sau de către posibilii complici ai săi.
Pentru a fi siguri că nu le-a scăpat nimic, iar trupul lui Abel Apostol nu se află la Vladimirescu, anchetatorii au pregătit pentru astăzi o amplă acţiune de căutare. Sonarul va fi readus în zonă, scafandrii de Intervenţii şi Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) vor căuta din nou prin Mureş, iar cei doi câini aduşi special de la Sibiu, specializaţi în depistarea de cadavre, vor fi aduşi şi ei în zonă pentru a participa la operaţiune. Echipa de scafandri a IGPR va fi din nou ajutată de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Arad, care va pune la dispoziţie o barcă şi logistica necesară.
În ciuda faptului că şi-au pus mari speranţe în găsirea lui Abel în cercetările care au avut loc în zilele acestea la Vladimirescu, familia celui dispărut nici nu concepe ca Abel să nu fie găsit. „Nu renunţăm la căutări şi suntem încrezători că îl vom găsi. Chiar dacă nu este în această zonă, la Vladi­mirescu, în cele din urmă ancheta­torii îl vor găsi în altă parte. Noi le stăm la dispoziţia poliţiştilor în orice moment. Dacă ne vor cere sprijinul, la fel cum au făcut-o când s-a căutat la Pădurea Ceala, atunci noi vom strânge din nou voluntari care să ne ajute în găsirea tatălui meu“, ne-a relatat Albert Apostol.
A fost căutat de Alina
În timp ce familia lui Abel Apostol se chinuie din răsputeri să îl găsească, speranţele lor rezumându-se acum la a-i face o înmormântare creştinească, speranţele de a fi găsit în viaţă fiind aproape egale cu zero, Alina Buleu, asociata de afaceri a celui dispărut şi soţia lui Adrian Buleu, principalul suspect al crimei, e interesată de mersul afacerii. „M-a sunat de vreo câteva ori, insistent, să îmi vorbească de afaceri. I-am răspuns din start că nu vreau să mai avem de-a face deloc cu întreaga familie Buleu, iar prioritatea familiei mele este aceea de a-l găsi pe Abel. În schimb, Alina Buleu îmi spune că ea nu ştie nimic. Apoi, ba spune că «Adrian nu are nimic de-a face cu crima», ba «chiar dacă Adrian l-a omorât, eu nu ştiu nimic, nu am nici o implicare»“, ne mărturiseşte Albert Apostol.

Recomandările redacției