olteaO nouă reprezentaţie a spectacolului „Cei mari şi cei mici” de Ioan Peter Pit va avea loc duminică, 9 iunie, de la orele 19, în Sala Studio a Teatrului Clasic Ioan Slavici în cadrul programului Semiluna de teatru. Vă reamintim că piesa a fost montată la Arad în premieră absolută. Distribuţia este formată din Carmen Vlaga – Bogdan, Ioan Peter Pit, Cecilia Donat, Andrei Elek. Regia spectacolului este semnată de Ioan Peter Pit. Fac parte din echipă: Anamaria Şerban – spaţii interioare, George Dancu – muzica originală, Indre Colta – costumele, make-up artist – Monica Popmarc, lumini – Horaţiu Maftei.
Actor şi autor de texte pentru teatru (neacceptând să fie numit dramaturg), Ioan Peter s-a impus în pei­sajul dramaturgic contemporan de ani buni, piesele sale trecând graniţele ţării şi fiind montate pe diferite scene ale lumii. Poate că cea mai bună plasare a scrierilor sale în dramaturgia româ­nească de azi a făcut-o criticul Iulia Popovici care, la o conferinţă de la New York intitulată „Realitatea şi Noul teatru românesc” a arătat că scriitori precum Ioan Peter şi Peca Ştefan şi-au revendicat un loc distinctiv prin faptul că „preferă să redescopere poten­ţialul critic al teatrului absurd”.
Tot despre stilul care l-a consacrat pe Ioan Peter Pit în peisajul dramatugiei contemporane, Anca Giura face următoarea observaţie: „Inteli­gente, actuale şi infuzate de absurdul mainstreamului familial con­tem­po­ran, spectacolele lui Ioan Peter Pit deschid oglinzi în care ne putem regăsi micile meschinării personale, pe care n-ar fi prea târziu să ni le ameliorăm.”
Semiluna de teatru continuă duminică, 9 iunie, orele 19, tot la Sala Studio, cu „Năpasta” de Ion Luca Caragiale în regia lui Valentin Voicilă. Din distribuţie: Oltea Blaga, Constantin Florea, Dan Covrig şi Valentin Voicilă.
Vă reamintim că în cadrul Semilunii de teatru preţul unui bilet va fi de 7 lei de persoană. Se vor juca nu mai puţin de 15 reprezentaţii, ultima, cu spectacolul „Sorry” de A. Galin programată în 16 iunie, chiar în închiderea de sta­giune. fiind oferită gratuit. Semiluna de teatru a fost organizată la iniţiativa conducerii instituţiei teatrale după succesul pe care l-a avut Luna plină de teatru în ianuarie, cu scopul de a atrage public mai puţin obişnuit să frecventeze sălile de spectacol.

Recomandările redacției