Obiect al unor dispute în cadrul comunei, „Ciuperca“ – emblematica clădire din centrul Ghiorocului, care a găzduit unele mecanisme ce asigurau deplasarea vechiului tramvai numit „Săgeata verde“ – a intrat în recondiționare. După cum ne-a relatat primarul Corneliu Popi-Morodan, amplele lucrări de reabilitare a centrului cuprind și această clădire.
„În ultima vreme am făcut eforturi să schimbăm fața zonei centrale a comunei noastre deoarece aici am rămas oarecum restanțieri. În această perioadă au început lu­crările de recondiționare a clădirii numită Ciuperca, emblematică pentru comună și pentru istoria ei recentă, dacă ne referim la faptul că făcea parte din angrenajul de funcționarea al celebrului tramvai verde care circula pe aici. Se știe că anul acesta, în aprilie, s-a aniversat un secol de la punerea în exploatare a acestei linii, prima cale ferată îngustă electrificată din Estul Europei și a opta din lume. Apoi am ac­ționat pentru a moderniza iluminatul stradal precum și zona din fața Primăriei“, ne spune edilul din Ghioroc.
Cât privește destinația acestei clădiri, aceasta va fi hotărâtă mai târziu, nefiind excluse variante precum: locație a unui mic muzeu și a unei expoziții de fotografii cu referire la vechea cale ferată și vechiul tramvai, dar la cel care circulă acum.

Recomandările redacției