Şopârla noastră se plimba zilele trecute pe holurile pesedeului arădean plictisită că nu se mai întâmplă nimic în Arad. Şi cum se plimba ea aşa, aude nişte voci dinspre organizaţia municipală, unde un domn cunoscut vroia să înregistreze o cerere. Când colo, ce să vezi. Nimeni altul decât consilierul municipal Eugen Vasile Rus, zis Silviu din pricini necunoscute, pesedist acuzat că este apropiat de Gheorghe Falcă, alături de şeful lui de firmă, Viorel Lazăr, cel care asigură micii şi cârnaţii la petreceri PD-L.
După ce s-a cocoţat până în vârful partidului, adică în funcţia de vicepreşedinte al PSD la nivel de judeţ, lui Eugen Vasile Rus i-a venit probabil rău şi s-a gândit că e de bun-simţ să demisioneze de la municipiu, unde deţinea funcţia de vicepreşedinte. În sfârşit un gest care ne arată că domnul Rus ştie care sunt regulile bunului simţ, şi anume că nu e frumos să fugi după funcţii şi e bine să laşi şi la alţii. Regulile le ştie, dar le aplică doar când vrea, cum ar zice un coleg de la judeţ al lui Eugen Vasile Rus. Iar când e vorba de soţia de la TOP care ar trebui să demisioneze, Rus se face că uită cum e cu regulile şi o dă la întors.
Oricum, demisia lui Rus a provocat un val de bucurie la PSD municipiu, şopârla auzind cu urechile ei mici ropote de aplauze din partea unor pesedişti care au muncit de dimineaţa până seara în campanie şi s-au săturat până peste cap de cei care umblă numai după funcţii. În plus, se aude că în locul trimisului lui Falcă, în conducerea organizaţiei municipale va veni un om de calitate, integru, care impune respect în Arad. Nu putem decât să apreciem că cei de la municipiu au început curăţenia şi vor să scape de oamenii cu probleme. N-ar fi rău dacă această curăţenie ar continua şi la nivel de judeţ, mai ales că şi acolo se doreşte ca PSD Arad să scape de oamenii lui Falcă. Nu de alta, dar vin acuşi alegeri şi e mai bine ca PD-L-ul să nu mai aibă infiltraţi la PSD.

Recomandările redacției