Absolvenţii claselor a VIII-a intră şi ei în febra examenelor, după ce colegii lor mai mari, de clasa a XII-a, sunt deja în plină desfăşurare a Bacalaureatului. În perioada 17-19 iunie au loc înscrierile pentru susţinerea examenului de Evaluare Naţională. Examenul începe în data de 25 iunie cu proba scrisă la Limba şi literatura română, iar a doua zi cu proba scrisă la Limba şi literatura maternă. Pe 27 iunie se va susţine proba scrisă la Matematica, urmând ca afişarea rezultatelor să aibă loc pe 29 iunie. Afişarea rezultatelor finale, după contestaţii, va avea loc pe data de 3 iulie.
Completarea opţiunilor în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a şi de către părinţii acestora, asistaţi de diriginţi, se va face în perioada 5 – 9 iulie. Tot în aceeaşi perioadă vor fi completate fişele de înscriere şi de către absolvenţii clasei a VIII-a proveniţi din alte judeţe. Înscrirea şi repartizarea candidaţilor pentru învăţământ special se va face între 11 şi 13 iulie, iar repartizarea candidaţilor pe locurile speciale pentru romi între 8 şi 10 iulie.
Prima repartizare computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a va avea loc în 16 iulie. Afişarea în unităţile de învăţământ gimnazial a listelor cu absolvenţii repartizaţi proveniţi din şcolile respective şi a listei cu locurile neocupate în licee se va face în 17 iulie, iar dosarele de înscriere se vor putea depune între 17 iulie şi 26 iulie. Cea de-a doua repartizare computerizată a absolvenţilor de clasa a VIII-a care nu au fost cuprinşi în prima etapă va avea loc în 25 iulie, iar a treia etapă se va desfăşura în perioada 5 – 6 septembrie.
Repartizarea candidaţilor din seriile anterioare care au împlinit vârsta de 18 ani până la data începerii cursului anului şcolar 2013 – 2014 pe locurile de la învăţământul seral şi cu frecvenţa va avea loc între 24 şi 26 iulie.

Recomandările redacției