Doi migranţi au fost depistaţi la frontieră. Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Turnu, au depistat doi cetăţeni afroasiatici care intenţionau să treacă ilegal frontiera româno-ungară pentru a ajunge în Spaţiul Schengen. Aceştia au fost prinşi la jumătate de kilometru de graniţa Ungariei.
În data de 13 iunie, în jurul orei 00.10, o patrulă formată din poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu, a depistat în zona de responsabilitate a sectorului doi bărbaţi, care se deplasau pe jos, pe câmp, spre Ungaria, în­- cercând să treacă ilegal frontiera de stat.
„Cele două persoane au fost reţinute la aproximativ 500 de metri de linia de frontieră şi conduse la sediul sectorului P.F. pentru cercetări. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că este vorba de un cetăţean algerian şi un cetăţean libian, cu vârstele de 19 şi respectiv 27 de ani”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, comisar şef Daniel Iancu.
Poliţiştii de frontieră au întocmit celor doi bărbaţi lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale corespunzătoare. (C.G.)

Recomandările redacției