gloriaOcupantă a locului doi la finalul Ligii a IV-a Arad, Gloria a avut un final reuşit de sezon, trupa pregătită de Leo Pinţa câştigând faza judeţeană a Cupei României. În ultimul act al competiţiei, „tramvaiştii” au dispus fără probleme, scor 4-2 (3-1) de Aqua Vest. Trupa din Şofronea a deschis scorul rapid, prin reuşita lui Liga, din minutul 2, dar Gloria a întors rezultatul până la pauză, prin golurile marcate de Topai (9), Blănaru (19) şi Dubeştean (37), astfel că „galben-albaştrii” aveau un avantaj liniştitor la pauză. În repriza secundă fiecare echipă a mai punctat o dată, Blănaru bifând dubla în minutul 62, în timp ce Savin a stabilit scorul final în ultimul minut de joc. Un trofeu dedicat şi finanţatorului Sandu Ion şi un sezon reuşit pentru Gloria, care şi-a îndeplinit obiectivele.
„A fost o victorie fără dubii în finala Cupei, nu s-a pus problema câştigătoarei niciun moment. Le-am mulţumit băieţilor pentru ce au făcut în acest sezon şi pentru ce am realizat împreună. Un final reuşit, încununat cu acest trofeu şi cu locul doi în campionat. Păcat că nu am reuşit eventul, pentru că ne era la îndemână”, ne-a declarat Leo Pinţa. Gloria a intrat într-o mică vacanţă, iar reunirea este programată pe data de 8 iulie: „Nu putem vorbi încă de perspective, până la reunire se mai pot întâmpla multe. Pe 17 iulie avem primul meci, în Cupa României, urmând să înfruntăm o echipă de Liga a III-a”, mai spune Pinţa.
De cealaltă parte, managerul-jucător de la Aqua Vest, Roli Balaj, se declară uşor dezamăgit de soarta finalei Cupei: „Ne-am pus mari speranţe în acest meci, ne doream să facem o figură bună. Prima repriză a fost bunicică, am des­chis scorul, dar apoi, pe fondul unui joc bun al nostru, am primit două goluri pe contraatac, ce ne-au tăiat elanul. Practic, prima repriză a decis meciul, pentru că în partea a doua nu am mai putut reveni. Eu zic că se putea mai mult, pentru că Gloria era o echipă de bătut. Dar ne-au prins într-o perioadă defavorabilă, pentru că noi eram în cădere şi în campionat.”
Roli Balaj nu este mulţumit nici de locul zece ocupat la finalul Ligii a IV-a Arad, înfrângerile cu Crişul şi UTA II privându-i pe cei din Şofronea de un loc superior în clasament: „Per total, aş fi vrut să terminăm mai sus în Liga a IV-a, ne-a stat la îndemână, dar faptul că am pierdut două meciuri uşoare, cu cei din Chişineu-Criş şi UTA II, ne-a dus în jos. Eu cred că dacă câştigam aceste două jocuri eram cu două locuri mai sus în clasament, acolo şi meritam să terminăm.”
Formaţii:
Gloria: Vaida – Topai, Wild, Dubeştean, Hulbăr, A. Popa, Blănaru, Gîlcă, Palcu, Vasinc, Eşanu.
Au mai jucat: Gherghel, Petra, Bercu, Vereş.
Aqua Vest: Brutyo – Sânt, Mariş, Bodescu, Gherasă, Moisă, Olariu, Bura, C. Popa, Liga, Savin. Au mai jucat: Demian şi Junc.
Arbitri: Ardelean – Alexa, Pantea. Observatori: Tripa, Rad.
S.A.

Recomandările redacției