tucudeanjrMircea Rednic a fost anunțat deja antrenor la CFR Cluj, iar presa s-a grăbit să speculeze pe seama unei reveniri a lui George Țucudean în fotbalul românesc. Atacantul arădean mai este jucătorul lui Standard Liege până în vara anului 2017 și nu-și dorește să facă un pas înapoi. „M-am străduit atâta să plec din România ca să vin acum înapoi? Nici nu se pune problema să joc la CFR Cluj sau la o altă echipă din România, poate doar spre finalul carierei mele. Cu domnul Rednic nu am mai discutat în ultimul timp și nici nu am fost contactat de nimeni de la Cluj. Oricum, răspunsul meu ar fi fost negativ. Vreau să-mi respect contractul în Belgia”, spune atacantul de 22 de ani, transferat în iarnă contra sumei de 800 de mii de euro de la Dinamo.
În cele 12 partide jucate pentru Standard Liege în prima jumătate a anului 2013, Țucudean nu a marcat niciun gol, dar fotbalistul nu este îngrijorat. „A fost o perioadă de acomodare pentru mine, cu siguranță o să dau un alt randament de acum înainte. Am tot viitorul în față, cu muncă și seriozitate o să depășesc toate momentele grele ce mai par în viața unui fotbalist”, a mai spus arădeanul, care, cel puțin deocamdată, a rămas singurul român de la gruparea belgiană, după ce Rednic a fost demis, iar Cristea s-a întors la Petrolul Ploiești.
Pentru George Țucudean, vacanța de vară s-a încheiat ieri, iar puternicul „vârf” de abia așteaptă să-și cunoască noul antrenor. Conducerea lui Standard a apelat la Guy Luzon, care a antrenat naționala de tineret a Israelului. „Mă gândesc că noului antrenor îi place să lucreze și să se bazeze pe fotbaliștii tineri, eu mă încadrez aici. Mai știu că fotbalul israelian se bazează mult și pe partea fizică, pe luptă, m-ar avantaja și asta. Tot ce-mi doresc acum este să confirm la Standard”, a mai afirmat talentatul fotbalist crescut de Atletico.
În fine, acesta nu a dorit să dezvolte prea mult zvonul conform căruia tatăl său, Marius Țucudean, intenționează să se implice financiar la formația emblemă a Aradului. „Eu știu că există o conducere la UTA, dar oricum nu cred că ar fi interesat să se implice la club. Are destule afaceri de care să se îngrijească”, s-a limitat să spună Țucudean jr.

Recomandările redacției