serbanClasată pe şase în Divizia Naţio­nală, cu un bilanţ de patru victorii şi cinci înfrângeri, CSU Arad este în vacanţă până în 20 iulie, dată la care studenţii vor reveni la antrenamente. Campionatul s-a întrerupt până la începutul lunii august, motiv pentru Ovidiu Şerban de a face o scurtă radiografie a parcursului echipei: „S-a văzut tinereţea şi lipsa lor de experienţă, dar cu toate astea există potenţial, băieţii au făcut destule jocuri bune. Din păcate, la sporturile de echipă ai nevoie de un buget consistent. Dacă nu ne plecau cei cinci jucători de bază, ne înscriam în Superligă. Paradoxal, cheltuielile erau mai mici cu jumătate de miliard, în Divizia Naţională având deplasări mult mai lungi. La ce bani avem, ne îndreptăm atât noi cât şi celelalte echipe din Arad spre o rezistenţă. Dar probleme sunt peste tot în ţară, să sperăm că vor veni vremuri mai bune”, ne-a declarat Ovidiu Şerban.
Antrenorul celor de la CS Universitatea apreciază semnalele pozitive venite din partea Primăriei, care finanţează sportul în două sesiuni: „Este binevenit ajutorul pe care l-am primit din partea Primăriei, 140.000. de lei pentru rugby şi 15.000. de lei la judo, plus că va mai fi o sesiune de proiecte. Sperăm să fim sprijiniţi şi de Consi­liul Judeţean. Din punct de vedere salarial, la începutul lunii iulie băieţii vor fi la zi cu banii. Nu ştiu câte echipe au stabilitatea financiară pe care o avem noi, vreau ca jucătorii să înţeleagă şi să aprecieze asta. În această vară vor mai veni în jur de cinci jucători, dar tot tineri, nu ne putem întinde foarte mult. În octombrie vrem să organizăm la Arad un turneu de rugby în şapte, sperăm să putem reuşi ”, mai spune Şerban.
CSU Arad se reuneşte pe 20 iulie, iar până la reluarea campionatului este planificat şi un cantonament. În condiţiile în care prea puţine echipe au confirmat participarea, cele două turnee de rugby în şapte din iunie au căzut, astfel că studenţii au parte de o binemeritată vacanţă.
S.A.

Recomandările redacției