femeie-ochelariStai foarte mult la soare? Expunerea excesivă la raze UV poate duce la apariţia mai multor boli oculare. De aceea, ochelarii de soare devin un accesoriu obligatoriu pentru protecţia ochilor de razele ultraviolete. Iată câteva dintre beneficiile purtării ochelarilor de soare.

Te protejează împotriva cataractei

Cataracta este una dintre cele mai frcvente boli ale globului ocular. Poate aparea din diverse cauze, una dintre acestea fiind expunerea îndelungată la razele solare fără nicio protecţie. Dacă porţi constant ochelari de soare pe timpul verii sau atunci când soarele străluceşte cu putere, scazi considerabil riscul de a face cataractă.

Previne apariţia pingueculei

Pinguecula este o mică pată de culoare gălbuie ce apare pe albul ochiului. Una dintre cauzele apariţiei acestor pete este expunerea fără protecţie la soare sau la lumini artificiale puternice.

Te protejează de fotokeratită

Fotokeratita este o altă afecţiune a globului ocular cauzată de expunerea la soare fără protecţie. Boala se manifestă prin ochi înroşiţi, lăcrimare intensă şi sensibilitate la lumină. Chiar şi după o singură zi de plajă fără ochelari de soare poate provoca fotokeratită.

Alege ochelarii de soare cu un filtru UV cât mai mare. Aceştia ar trebui să blocheze 75-90% din lumina vizibilă şi 99-100% din razele ultraviolete.

SURSA:  Libertatea.ro

Recomandările redacției