ineu2La sfârșitul campionatului 2008-2009, în care antrenorul Adrian Abrudean se bazase într-o lungă serie de meciuri pe doar 11 jucători (nicio rezervă!), echipa din Țara Zărandului juca baraj pentru promovare în liga secundă, la Deva. Acolo s-a pierdut însă șansa revenirii în eșalonul secund.
Anul următor, banii au fost tot mai puțini, atât de puțini că s-a ajuns uneori să nici nu se susțină antrenamente. „Știli” s-a văzut nevoit să plece, în locul lui a venit Mihai Petcuț și, cu toate că la Ineu existau în continuare fotbaliști valoroși, s-a ajuns la retrogradare în D. După aproape un deceniu.
Alb-albaștrii au început reconstrucția în „Județ” cu Gigi Cameniță, care a mizat aproape exclusiv pe tineri, apoi banca tehnică a fost preluată din nou de Abrudean.
După un 2011-2012 al consolidării noii echipe, a venit timpul unui triumf categoric în proaspăta încheiată stagiune a Ligii IV.
Astăzi e ziua cea mare pentru întreaga suflare fotbalistică din Ineu, conectată la meciul ce poate marca o nouă ieșire dintre granițele Aradului.
Ar fi timpul ca scorul
barajelor să devină pozitiv
Pentru Abrudean, barajul nu e noutate. Pe lângă cel din 2009, mai are unul la activ. În 2001 era căpitan la Tricotaje Ineu, patronată atunci de Paul Fluieraș și antrenată de Sandu Gaica. Trăia superba bucurie a victoriei obținute pe arena timișoreană CFR, 2-0 cu CS Vulcan. Ineul bifa a treia promovare, după cele obţinute de vechea Victoria, în 1978 respectiv 1985.
„Ar fi timpul ca scorul să-mi fie favorabil, 2-1”, încuviinţează „Ştili”, coleg de echipă acum doisprezece ani cu Silviu „Geolgău” Herman, actualul maseur, dar şi cu Georgiu, juniorul şi golgeterul Tricotajelor în acel an!
Campionii Aradului au intrat în canto­nament luni, au două antrenamente la activ, iar ieri după prânz au plecat spre Alba Iulia, locul ales de FRF pentru duelul cu bihorenii lui Zsolt Muzsnay de la Kinder Paleu.
Ineuanii stau la Vila Elisabeta, situată la mică distanţă de arena din oraşul Marii Uniri.
Semne bune de la Nădăban
Accidentat în amicalul cu Frontiera Curtici de săptămâna trecută, mijlocaşul ofensiv a dat semne bune în ultimele zile, iar procentul ca el să fie pe teren astăzi e în creştere. „Marţi a făcut un antrenament mediu, sunt șanse 60 la sută să joace. Sperăm ca până la meci să fie pe picioare, avem nevoie mare de el”, transmite antrenorul.
Experiența înclină balanța către Ineu
Arădenii au avut ocazia să vadă cum stau adversarii şi ştiu ce-i aşteaptă într-un meci cu încărcătura intuită. Pe lângă antrenor şi amintitul Georgiu, majoritatea jucătorilor au la activ ani buni mai sus. Plus, victorii la baraj au mai trăit şi Paşcalău, şi Alin Drăgan (ambii cu ACU), şi Petcuţ (adversar al Ineului în barajul de la Deva, juca atunci la Şimleul Silvaniei). „Experiența e de partea noastră, dar nu e suficient, Paleul are echipă disciplinată. Eu am mare încredere în jucătorii mei, sper ca la sfârșit să fim noi cei care accedem în Liga a III-a. Ne stă în putință, doar că trebuie să fim foarte concentrați”, punctează Adi Abrudean, recunoscător faţă de Adrian Falub pentru sprijinul manifestat înaintea barajului: „Îl respect foarte mult şi îi mulțumesc că mi-a acordat șansa să particip la multe antrenamente. Personal, m-aș bucura să continue la UTA, pe un proiect serios”.
În rândurile jucătorilor, un singur gând
„Sperăm să ne întoarcem de la Alba Iulia promovați în Liga a III-a. Pentru mine e un atu că jucăm acolo, am promovat cu ACU după un baraj jucat pe stadionul Cetare. Sper să demonstrăm că avem valoare și să venim bucuroși acasă, să le facem o bucurie tuturor oamenilor din Ineu”, e mesajul lui Ovidiu Paşcalău, îngerul păzitor al arădenilor.
„Sufletul”, marea armă
Aceleaşi sentimente le trăiesc şi oamenii de lângă echipă. Călin Abrudan, tânărul primar al orăşelului arădean, membru şi în staff-ul Tricotajelor, e alături de băieţi. „Eu și tot orașul ne punem mari speranțe în fotbaliștii noștri. Ne-au arătat că sunt și cu sufletul la Ineu și acest lucru mă bucură foarte tare. Sunt convins că vor da tot ce pot să ne aducă onoarea meritată, e tradiție aici, mulți iubesc fotbalul. Eu mi-am dat toată silința să nu primească ‘goluri’, sper să facă și ei pasul spre Liga a III-a”, spune Abrudan.
Două autocare pline cu suporteri, plus cei care fac deplasarea pe cont propriu, l-au determinat pe primarul Ineului să estimeze un suport asigurat de cel puțin 400 de oameni lângă trupa arădeană la marele meci!
Se aude la radio!
Şi în acest an, Radio Timişoara păstrează tradiţia. Meciul Ineului va fi transmis în direct pe ştiuta frecvenţă 630 kHz, alternativ cu alte două confruntări în care sunt implicate formaţii din vest: Mama Mia Becicherecu Mic – Metalul Oţelul Roşu şi Universitatea Petroşani – Ştiinţa Turceni.
Formații probabile
Miercuri, 19 iunie, stadion Cetate Alba Iulia, ora 17,30
Ineu: Pașcalău – Sabău, Iaroș, Nicolau – Cornea, Georgiu, Iambor, Sg. Popa – Nădăban, Petcuț – A. Drăgan.
Paleu: Ghețe – Cătană, Mureşan, Lupuţ, Tătar, Ştefan, Rogojan, Balla, Balea, E. Popa, Kiss.
Arbitri: Dan Dreve – Gero Szabo, Claudiu Lucaciu (toți Cluj Napoca). Observatori: Dan Monea, Ion Cavai (Cluj Napoca).

Recomandările redacției