proiectConducerea Poliţiei Locale a Municipiului Arad a primit, ieri dimineață, în Sala Ferdinand a Primăriei Arad, o delegaţie a Departamentului de Securitate al Poliţiei Comunitare din Istanbul, Turcia. Contactul dintre cele două instituţii a fost mijlocit de conducerea Liceului de Arte „Sabin Drăgoi” Arad care, în parteneriat cu Penitenciarul Arad, găz­duieşte în perioada 18 – 21 iunie, întâlnirea de proiect din cadrul Par­teneriatului pentru învăţare Grundtvig, intitulat „Şansa deţinuţilor de a-şi educa copiii, spunându-le poveşti”, finanţat de Departamentul pentru Cultură al Comisiei Europene, prin pro­gramul „Lifelong Learning”.
La întâlnire au participat şi reprezentanţi ai unor instituţii partenere de proiect din Palermo – Italia (Uniunea Consiliilor pentru Politicile Sociale de Muncă şi Sănătate), Polonia (Penitenciarul din Lublin), Lituania (Şcoala Secundară a Penitenciarului Panevezys), respectiv Ungaria (Penitenciarul din Budapesta).
„Pentru Poliţia Locală Arad a fost o oportunitate fericită de a constata că nivelul profesional al instituţiei noastre se ridică la stan­dardele europene de competitivitate; întâlnirile de felul acesta sunt un bun prilej de stabilire a unor contacte fructuoase pentru viitor şi, de ce nu, de organizare a unor acţiuni comune de profil.” – a declarat Viorica Graur, directorul executiv al Poliţiei Locale Arad. Proiectul vizează deţinuţii penitenciarelor din ţările menţionate şi familiile acestora.
(C.G.)

Recomandările redacției