dorinmOraşul elveţian Lucerna a găzduit recent Campionatul European de karate kyokushin, întrecere la care au concurat sportivi din 25 de ţări. Printre ei s-a aflat şi Dorin Mărgărint, legitimat la CS Combat Team Arad, care după un parcurs de excepţie a devenit vicecampion european la categoria +90 de kilograme.
„Sunt mulţumit de rezultat, mai ales că nivelul competiţiei a fost foarte ridicat, fiind prezenţi cei mai buni sportivi din Europa. La categoria mea au participat 17 sportivi, iar ritmul a fost obositor. Toate meciu­rile au fost foarte grele, campion european este un lituanian”, ne-a declarat Mărgărint, care a încheiat Europeanul cu o coastă fisurată.
Karatistul arădean, în vârstă de 34 de ani, este de trei ori medaliat la Europene, de patru ori s-a clasat pe cinci, iar la Mondialul de anul trecut, de la Tokyo, a intrat între primii 30 de sportivi din lume. O altă competiţie importantă în acest an este Campionatul European fără limită de categorie, care se va desfăşura la Oradea: „Şi la acest European, care se desfăşoară în stil open, vreau să câştig cât mai multe meciuri. Este foarte greu, pentru că eu în paralel lucrez, mă mai şi antrenez şi nu prea am timp de mine. Este un sport riguros, mi-ar place să fie mai mult promovat iar tinerii să ştie cât mai multe despre karate kyokushin”, mai spune Mărgărint.
S.A.

Recomandările redacției