haltereCu ocazia a 40 de ani de la înfiinţarea clubului, dar şi a inaugurării noii săli destinate secţiilor de haltere şi judo, Clubul Sportiv Municipal Arad a organizat în weekend concursul internaţional de haltere Cupa CSM. În prezenţa a zeci de spectatori şi a câtorva invitaţi speciali, atât din partea cluburilor şi instituţiilor arădene dar şi ai Federaţiei, au concurat sportivi din Serbia, Spartacus-Subotica, Ungaria, Soroksar, dar şi de alte cluburi importante din Arad, CSM (Adrian Antal, categ. 62 de kilograme, Florin Lingurar, 85 de kilograme, Paul Pantea, 105 şi Adrian Lingurar, +105), CS AMEFA şi LPS, dar şi din ţară, CSM Cluj, CSM Oneşti, HC Electromor Timişoara, Rapid Bucureşti.
„Sala şi aparatura sunt ok, rămâne să ne organizăm. Competiţia a ieşit perfect, aşa cum mi-am dorit. A fost o întrecere utilă, în care am dorit să văd la ce nivel se află sportivii. Nici nu m-au interesat rezultatele. Următoarea competiţie, la care vom merge cu 9-10 sportivi, este finala naţională a cadeţilor, programată la mijlocul lunii iulie, la Botoşani”, ne-a declarat antre­norul secţiei de haltere de la CSM Arad, Adrian Jigău. „Îmi amintesc cu plăcere de discuţia avută cu conducerea Primăriei, în care le-am propus transformarea punctelor termine dezafectate în spaţii destinate activităţii sportive. După trei ani chiar că s-a realizat acest frumos obiectiv, situat într-un cartier important al Aradului. Sala ne este dată în administrare, este complet utilată şi dotată. Sperăm ca într-un timp relativ scurt să putem găzdui şi lotul naţional de juniori”, spune directorul CSM Arad, Viorel Bitang.
Din această săptămână, îşi intră în drepturi şi secţia de judo, dar există premize că în scurt timp se va mai reabilita un punct termic, de această dată în Cartierul Alfa: „Începând de luni, în această sală se va amenaja spaţiul destinat judoului, iar din discuţiile cu Primăria, ni s-a promis că va fi reabilitat un punct termic în Alfa, care va fi destinat exclusiv judoului. În acest fel, halterele vor avea un spaţiu mai generos”, mai spune Bitang.
S.A.

Recomandările redacției