OLYMPUS DIGITAL CAMERAPerspective bune pentru spitalele ară­­dene care funcţionează în clădiri retro­cedate şi revendicate. Reprezentanţii administraţiei judeţene şi ai Spitalului Jude­ţean caută soluţii pentru clădirea în care funcţionează secţia de Psihiatrie, o clădire retrocedată aflată într-o stare deplorabilă, în care nu se pot face investiţii. Aradul este încă judeţul cu cele mai multe unităţi medicale ce funcţionează în clădiri retrocedate şi revendicate. După găsirea unei soluţii pentru secţia TBC, prin construirea unei noi unităţi medicale vine şi rândul Spitalului de Psihiatrie din municipiu.
Clădirea în care funcţionează Secţia Clinică de Psihiatrie a Spitalului Jude­ţean este acum prioritatea administraţiei, întrucât costurile de chirie sunt ridicate, iar starea imobilului deplorabilă. Secţia Clinică de Psihiatrie din strada Octavian Goga funcţionează într-o clă­dire retrocedată Fundaţiei Caritatea, fondată de Federaţia Comunităţilor Evre­ieşti din România. În vara anului trecut, contractul de închiriere pe timp de cinci ani a expirat, chiria lunară fiind până atunci de 7.402,5 de lei. La acel moment, potrivit reprezentanţilor CJA, proprietarul a solicitat o renegociere a chiriei în sensul majorării.
Conducerea Spitalului Clinic Jude­ţean Arad susţine că se fac demersuri pentru cumpărarea imobilului în care funcţionează secţia de Psihiatrie. „Spitalul de Psihiatrie se va cumpăra. Clădirea aparţine acum Comunităţii Evreieşti. Suntem în tratative pentru cumpararea clădirii, pe negocierea preţului. Până în prezent, am fost în stadiul în care, Direcţia de Sănătate Publică a avut în vedere dacă imobilul corespunde ca spațiu, pe curte, pentru că bolnavii de psihiatrie au nevoie de loc de agrement și trebuie să existe spațiu destul de generos. Consiliul Judeţean a luat legătura cu proprietarii şi se negociază preţul. După ce se va cumpăra, va urma reabilitarea secţiei pentru că este într-o stare deplorabilă, noi nepu­tând până acum investi aici“, a sus­ţinut Teodora Olariu, manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.

Recomandările redacției