studentPoliţiştii au fost alertaţi la numărul de urgenţă 112 despre un eveniment de agresiune fizică într-un birou profesoral din cadrul Corpului de Clădire M al Universităţii Aurel Vlaicu. Un tânăr a lovit o profersoară, după care i-a furat telefonul mobil. Agresiunea a avut loc ieri dimineaţa, în jurul orei 9.30. Acesta a intrat în birou, a agresat-o, a lovit-o, i-a smuls telefonul mobil din mână şi a fugit pe una dintre intrările din corpul M, al universităţii din Micălaca. Din informaţiile reprezentanţilor UAV, bărbatul este un fost student al universităţii, dar care nu a participat la cursurile ţi­nute de profesoara pe care a agresat-o. Femeia, conferenţiar al universităţii, ar fi fost lovită de student cu capul de tablă. Poliţiştii au ajuns la faţa locului, fiind sesizaţi de unul dintre profesori. „Un tânăr de 26 de ani, A. C., absolvent al universităţii, a pătruns fără drept în sediul universităţii şi într-un birou profesoral a lovit-o pe femeia de 43 de ani, E. Ţ., cadru didactic la UAV. La plecare, acesta şi-a însuşit telefonul mobil al victimei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, Ovidiu Liber.
Femeia a fost transportată la Spitalul Judeţean Arad, pentru acordarea de îngrijiri medicale. În ceea ce priveşte agresorul, încă se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii de furt, iar victima a fost îndrumată de poliţişti să se adreseze Serviciului de Medicină Le­gală, pentru obţinerea unui certificat medico-legal. Aceasta a fost informată în legătură cu depunerea unei plângeri prealabile şi în funcţie de zilele de îngrijiri medicale, se va face încadrarea juridică a faptei.
De asemenea, se fac cercetări pentru furtul comis, care a fost o sesizare din oficiu a organelor de poliţie. În funcţie de cercetări se dispune faza de urmărire penală pentru săvârşirea infrac­ţiunii de furt.
Claudia Gavra

Recomandările redacției