CiuntestiParohia Ortodoxă Ciunteşti a organizat, zilele trecute, o manifestare cultural-spirituală intitulată Festivalului Cuptoarelor de Copt. Aflată la a doua ediţie, sărbătoarea a reprezentat un minunat prilej de întâlnire a comunităţii din zonă şi totodată un mod inedit de păstrare şi prezentare a vechilor tehnologii de coacere a pâinii.
După participarea întregului sat la Sfânta Liturghie unită cu Vecernia plecării genunchilor, oficiată de preotul paroh Gabriel Ioan Vladu, enoriaşii parohiei au oferit oaspeţilor şi invitaţilor la praznic bucate tradiţionale, în minunatul cadru natural al zonei. Credincioşii din Ciunteşti s-au bucurat de prezenţa Părintelui dr. Vasile Pop, consilier cultural, care a trans­mis binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei, Arhiepis­copul Aradului.
În încheiere, părintele paroh a mulţumit atât preoţilor cât şi credincioşilor pentru participarea într-un număr atât de frumos, într-o localitate în care trăiesc nu mai mult de 68 de credincioşi.
Seara, după terminarea slujbei, credincioşii s-au putut bucura de prezen­tarea unui program folcloric încheiat cu o horă ţărănească în mijlocul satului, în jurul unui foc de tabără, atmosfera aducând aminte de frumuseţea datinilor din vechiul sat românesc.

Recomandările redacției