MoneasaLa Schitul Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel din Staţiunea Moneasa, Arhiepiscopia Aradului, în după-amiaza Sfintei Sărbători a Pogorârii Duhului Sfânt, după săvârşirea acatistului Sfintei Treimi s-a oficiat Sfânta Taină a Maslului în prezenţa unui număr impresionant de credincioşi. Slujba a fost oficiată de şapte preoţi. La serviciile divine menţionate şi-a adus contribuţia corul „Naşterea Domnului” din parohia Arad Micalaca Veche II, care a desfăşurat o activitate prevăzută în proiectul transfrontalier, dintre Eparhia ortodoxă română din Gyula şi Arhie­piscopia Arad. Prin programul bogat de cântări reli­gioase ce îşi au originea adâncă în istoria bimilenară a poporului român, s-a pus în valoare tradiţia acestuia român pentru transmiterea ei celor prezenţi, localnici sau veniţi din toate colţurile ţării.
„Pe aceeaşi linie s-au înscris cântecele interpretate de Cornelia Goţea din judeţul Alba, care a impresionat pe toţi cei prezenţi prin acurateţea conţinutului, vocea şi interpretarea artistică, punându-se astfel în valoare iscusinţa organizatorului de evenimente inginer Elisabeta Imre, din cadrul proiectului menţionat mai sus. Cuvântul de învăţătură a fost rostit de părintele vicar Iacob Bupte, care a transmis, din partea Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei, tuturor celor prezenţi, cuvânt de binecuvântare şi purtare în rugăciune, cu detalierea activităţilor ce se vor desfăşura în parcul bisericii din Arad“, ne-a declarat prof. Iulian Moţ.
Părintele Protopop Ioja Beni a evidenţiat aportul oaspeţilor la reuşita programului, exprimând în numele celor prezenţi cuvinte de aleasă mulţumire şi preţuire tuturor celor implicaţi. S-a menţionat şi faptul că în staţiunea Moneasa s-a realizat cu acest prilej o activitate misionară, tradiţională şi patriotică fără precedent.

Recomandările redacției