Panică mare, luni după-amiaza, în apropierea podului din Grădişte, unde o schelă s-a prăvălit peste mai multe maşini, din cauza vântului puternic. La faţa locului au sosit ime­diat cei de la ISU, pompireri, jandarmi, poliţie locală, presă, autorităţi, o mulţime de arădeni curioşi. Zarvă mare, circulaţie blocată cu ma­şini de jandarmi şi poliţie. Ce mai, ca-n filme.
În tot acest timp, şopârla noastră se relaxa la mall, la un film, cu o cola şi o pungă de popcorn, când a primit un sms că e tragedie mare la podul de la Grădişte. Cum tocmai se terminase filmul, dă să iasă val-vârtej pe uşă pentru a ajunge la locul cu pricina când, ce să vezi. Din fundul sălii ieşea relaxat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, cu telefonul înroşit de apeluri nepreluate de la presă, subalterni şi reprezentanţi ai instituţiilor care doreau să-l informeze sau să ceară o declaraţie cu privire la cele întâmplate. După două, trei telefoane în care a fost informat probabil despre fleacul de la Podul Grădişte, şopârla susţine că Falcă şi-a continuat plimbarea prin mall cu aceeaşi mină de politician important, binoclându-se pe la cafenelele pline cu alegătoare înfocate. Cum ar veni, îl cam dorea la bască pe domnul edil de problemele de la Podul Grădişte, mai ales că şi subalternii lui s-au spălat pe mâini dând vina pe constructori, ceea ce nu-i va împiedica peste câteva luni să-şi aroge toate meritele la inaugurare, când nu va mai fi constructorul de „vină“.
Dacă pe Gheorghe Falcă l-a durut în pălărie de problema de la pod, cum susţine şopârla, în schimb la faţa locului a fost prezent viceprimarul Cătălin Ţiţirigă, care ne-a arătat ce înseamnă un edil responsabil şi implicat în problemele municipiului. La fel cum prezent a fost şi prefectul Cosmin Pribac şi alţi şefi de instituţii, care au renunţat la odihna zilei de Rusalii, pentru că la podul din Grădişte era o situaţie de urgenţă care nu putea fi trecută cu vederea. De unii, că alţii se plimbă la mall.

Recomandările redacției