droguriPoliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Arad şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Arad au destructurat o grupare infracţională, specializată în traficul naţional de droguri de mare risc.
Din grupare fac parte 11 persoane, cu vârste cuprinse între 26 şi 37 de ani, din judeţul Arad. Urmare a cercetărilor şi investigaţiilor efectuate s-a stabilit faptul că, liderul grupării infracţionale, în vârstă de 29 ani din Arad, a coordonat, finanţat şi recrutat membrii reţelei specializate în trafic de droguri de mare risc (mefedronă).
„Drogurile erau introduse în ţară, disimulate în autoturisme utilizate de către suspecţi, apoi porţionate şi distribuite pe raza judeţului, de către alţi membri. Banii încasaţi din vânzarea drogurilor ajungeau integral la liderul grupării, care îi remunera pe distribuitori, în funcţie de cantitatea vândută”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, Ovidiu Liber.
În cadrul operaţiunii de prindere a suspecţilor, poliţiştii antidrog – S.C.C.O. Arad şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Arad, au efectuat 22 de percheziţii domiciliare în judeţul Arad, la locuinţele membrilor acestei grupări şi au fost puse în executare 17 mandate de aducere.
Cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate au fost ridicate 1.100 grame mephedronă, 12 pliculeţe cu substanţe etnobotanice şi au fost identificaţi precursori de droguri.
Procurorul de caz a dispus reţinerea a 10 persoane din membrii grupării, aceştia fiind prezentaţi magistraţilor Tribunalului Arad cu propunere de arestare preventivă.
Pe numele celor 10 au fost emise mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire şi aderare la un grup organizat şi trafic naţional de droguri de mare risc.
Faţă de alte trei persoane care fac parte din această grupare s-a dispus măsura de a nu părăsi localitatea, iar patru sunt cercetate în stare de libertate.
(C.G.)

Recomandările redacției