simigligor1Haosul total de la UTA i-a împins pe doi dintre fotbaliştii agreaţi de Adrian Falub în braţele unei alte divizionare secunde. Aseară, fundaşii Alin Gligor şi Gabriel Siminic au semnat contracte valabile pe doi ani de zile cu FC Olt, echipă antrenată de fostul arădean Dan Oprescu. Ambii fotba­lişti îşi încheiaseră conturile cu Bătrâna Doamnă pe 30 iunie, iar înţelegerile propuse de oficialii alb-roşii nu le-au fost pe plac și nici nu mai aveau încredere într-un club ce le datorează salariile pe lunile martie, aprilie și mai.
Pentru Gligor este o premieră, deoarece el nu mai evoluase în cariera sa departe de casă, însă: „Trebuie să-mi fac cumva meseria, în condiţiile în care am și o familie, față de care am respon­sabilități. Îmi este foarte greu să plec din Arad, dar mai ales de la UTA, un club la care mi-am dorit întotdeauna să joc şi pentru care eram dispus să fac mari sacrificii, cu condiţia să văd că există bunăvoinţă din partea celor care conduc clubul. Am ales Oltul fiindcă mi se pare un club serios, dar şi pentru Dan Oprescu, cu care am jucat şase ani la Telecom, la începutul carierei mele. Îmi doresc enorm ca UTA să îşi găsească drumul şi să ajungă cât mai repede unde îi este locul, în Liga I”, ne-a mărturisit fostul căpitan al UTA-ei.
Chiar dacă este timişorean, şi Siminic se desparte cu greu de formaţia textilistă, ale cărui culori le-a apărat din vara lui 2011: „Îmi doream enorm sa rămân, dar problemele de la clubul arădean şi oferta tentantă a Oltului m-au făcut să mă decid în favoarea celei din urmă”, ne-a spus jucătorul timişorean, remarcat în mai multe rânduri chiar şi de către pretenţiosul Adrian Marţian. Din informaţiile noastre, tot la FC Olt va mai ajunge şi un alt ex-utist. Este vorba despre Alin Ignea, care nu a confirmat la Pandurii şi Botoşani şi care – la rândul său – era în vederile lui Falub pentru noua stagiune.
În aceste condiţii, dintre fotbaliştii cărora li s-a propus prelungirea contractelor la UTA, doar Mărginean şi Feussi mai au şanse să rămână. E adevărat, aceste şanse sunt infime. „Le-am oferit contracte lui Siminic și Gligor, se pare că au preferat să meargă altundeva. Asta e, nu stă clubul în doi jucători, vom lua alții”, a comentat Adrian Marțian, fără a oferi o concluzie a întâlnirii cu Cornel Penescu pentru transferul a patru piteșteni.

Recomandările redacției