colaborareLiceului Tehnologic de Electronică şi Automatizări „Caius Iacob’’ Arad, cunoscut sub numele de Liceul CFR, a organizat o activitate, desfăşurată în Com­ple­- xul de la Lunca Mureşului, în cadrul Pro­iectului „Stil de viaţă sănătos”, în cola­borare cu Poliţia Locală Arad. Motto-ul proiectului este: „Sănătatea nu este to­tul, dar, fără sănătate, totul este nimic!”. Acţiunea a vizat, în primul rând, promovarea în rândul tinerilor a unui stil de viaţă sănătos, prin evitarea stresului, a sedentarismului, a alimentaţiei nesănătoase, accentul căzând pe necesitatea dezvoltării armonioase a elevilor de liceu.
Elevii de la Liceul Tehnologic de Elec­tronică şi Automatizări „Caius Iacob’’ Arad au fost răsplătiţi de Poliţia Locală Arad, în urma obţinerii locului I la Concursul de machete: „Spune Nu cerşetoriei’’. Aceştia au fost însoţiţi de consilierul educativ, Anca Demeter şi profesoara Mihaela Cojocaru, din cadrul Liceului Tehnologic de Electronică şi Automatizări „Caius Iacob’’, de directorul executiv al Poliţiei Locale, Viorica Graur şi Nicoleta Belean, coordonator proiecte din cadrul Poliţiei Locale Arad. „Împreună cu o echipă a Cer­cetaşilor României, s-au organizat jocuri de comunicare şi de divertisment, menite să le dezvolte tinerilor nevoia de socializare, spiritul de cooperare, spiritul activ şi critic, aptitudinea de a face faţă unor situaţii noi, respectul reciproc, precum şi formarea unei atitudini existenţiale pozitive, care să-i ajute în dezvoltarea personală”, a povestit Anca Demeter.
La final, Poliţia Locală Arad, a oferit elevilor un meniu sănătos, plin de minerale şi vitamine. Aşadar, prin această activitate, tinerii au conştientizat nece­si- tatea însuşirii unor obiceiuri de viaţă sănătoasă, pentru propria energie, sănătate şi longevitate. (C.G.)

Recomandările redacției