george petcutCS Ineu a făcut public ieri că mijlocașul cu profil ofensiv George Petcuț a acceptat oferta grupării alb-albastre, pentru care a evoluat în ultima jumătate de an, și-i va apăra culorile și în Liga a III-a. Petcuț mai are în carnetul de fotbalist legitimări la Olimpia Satu Mare, Poli Timișoara și Unirea Alba Iulia.
Antrenorul Adrian Abrudean a anunțat, în același timp, o nouă achiziție – Dumitru Copil. Considerat unul din cele mai mari talente ale Aradului după 2000, mijlocașul cu experiență scoțiană la Hearts of Midlothian a jucat ultima dată la Șoimii Pâncota, tot la nivelul Ligii a III-a, după bornele Gloria Arad, UTA sau FC Bihor.
Apoi, Ineul a realizat și o repa­triere. După o experiență de un an în Germania, la VfL Waldkraiburg, jolly-joker-ul Radu Popa a ajuns la un acord cu formația în tricoul căreia mai are câteva sezoane la activ. Pe lângă Ineu, „Popică” a mai jucat la Sebiş sau Chişineu Criş.
Cei trei se alătură astfel unui nucleu confirmat, format din Pașcalău, Cornea, Nicolau, Talpaș, Iambor și Drăgan toți din garda care a bifat promovarea, plus cei care și-au dat deja acordul să joace pentru Ineu sezonul viitor – Bier și Francescu. De asemenea, zărăndanii au obținut acorduri verbale pentru continuitate de la Vasile Georgiu și Ciprian Malancu.
„Am păstrat scheletul de bază, iar jucătorii noi au o anumită valoare pe care eu mă bazez. Fără doar și poate, și caracterul lor m-a determinat să-i atrag spre echipa noastră. Am mare încredere și în Copil, după părerea mea e printre cei mai talentați jucători din Arad. Iar referitor la viața lui extrasportivă, de care vorbesc gurile rele, nu îmi fac nici cea mai mică problemă, va demonstra că e băiat serios. Nu și-a spus ultimul cuvânt”, a apreciat tehnicianul ineuan.
La nivel administrativ, implicarea lui Karoly Gombos la echipă se apropie de oficializare. Omul de afaceri arădean a stat din nou la masă cu partea ineuană pentru a pune la punct mai multe aspecte legate de viitoare colaborare și a oferit echipei un set de mingi noi. Pe weekend e prevăzută o nouă întâlnire, astfel încât în ziua reunirii să se cunoască toate datele.
CS Ineu începe pregătirile pentru 2013-2014 luni, 8 iulie, la ora 10,30.
Sabău devine secund
Flavius Sabău a decis, la 29 de ani, că a venit momentul să-și încheie activitatea de jucător și să se dedice antrenoratului. Polivalentul fotbalist era deja angrenat în cariera de antrenor, el pregătind juniorii Ineului în ultimii ani.
„Sabău a devenit secundul meu și, în același timp, va pregăti echipa a doua a clubului, unde vor activa juniorii mari. Am stabilit o colaborare cu Ioan Farcaș la Avântul Tîrnova în acest sens”, a dezvăluit Adrian Abrudean.
Născut în Ineu, Flavius Sabău a făcut junioratul la LPS Banatul Timișoara, apoi a trecut la Someșul Satu Mare. A revenit în orașul natal pentru a juca la Tricotaje și CS Ineu, mai având la activ o experiență în tricoul vecinilor de la Național Sebiș.

Recomandările redacției