OLYMPUS DIGITAL CAMERACu arădeanca Monica Brosovszky în postură de antrenor secund, dar şi alte două reprezentante ale campioanei Univ. Goldiş ICIM în lot, Diana Moraru şi Alina Crăciun, reprezentativa de tineret a României intră, de vineri, în „focul” Campionatului European sub 20 de ani, grupa valorică B, din Bulgaria.
„Am preferat-o ca antrenor secund pe Monica, una dintre cele mai valoroase jucătoare din baschetul feminin românesc de după decembrie ’89, pentru că fetele din gene­raţia U20 să aibă lângă ele un model de profesionalism şi o spor­tivă de la care sunt ferm convins că au multe de învăţat”, spune Dan Fleşeriu, antrenor principal al naţio­nalei României.
Reprezentativa ţării noastre poate face pasul spre prima grupă valorică, asta în cazul în care va ocupa unul din primele trei locuri. Meciul de debut al „tricolorelor” este programat vineri, ora 13:45, împotriva Portugaliei, echipă condusă de pe bancă de noul tehnician al Univ. Goldiş ICIM, Jose Araujo, aflat la primul contact cu trei dintre elevele sale de la Arad.
Cel mai interesant duel se anunţă cel dintre Araujo şi Brosovszky, care ar putea face tandem pe banca tehnică a Aradului, asta în cazul în care Moni va accepta oferta înaintată de conducerea clubului.
Conform programului oficial al competiţiei continentale de la Albena, reprezentativa României va mai juca, în ordine, cu Macedonia, Bulgaria, Cehia, Letonia, Belgia, Marea Britanie şi Israel. La finalul jocurilor după sistemul fiecare cu fiecare, primele trei echipe din clasamentul final obţin calificarea în Divizia A.

Recomandările redacției