fraudaStatul român a plătit alocaţii pentru 1.122 de copii care erau morţi de câţiva ani, precum şi pentru 153 de tineri care au împlinit 18 ani şi nu au făcut dovada continuării cursurilor şcolare, potrivit unui comunicat al Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV), transmis agenţiei Mediafax.
Agenţia Naţională pentru Păţi şi Inspecţie Socială a făcut o campanie de verificare a situaţiei plăţii tuturor alocaţiilor de stat pentru copii, în valoare de 42 de lei pe lună, datele preliminare arătând că statul a plătit în mod eronat alocaţii pentru 1.275 de copii decedaţi sau tineri care au împlinit 18 ani şi nu mai urmează cursurile profesionale sau liceale.
Cele mai multe plăţi de alocaţii pentru copii decedaţi au fost înregistrate în Suceava – 87, Bucureşti – 84, Timiş – 74, şi Iaşi – 70. Doar judeţele Braşov şi Gorj nu au făcut nici o plată pentru copii decedaţi. Nici judeţul Arad n-a fost ocolit de acest fenomen, aici fiind înregistrate 36 de cazuri, ca şi în judeţele Bihor şi Caraş-Severin.
Purtătorul de cuvânt de la MMFPSPV a mai spus că întreaga sumă urmează să fie recuperată.

Recomandările redacției