sculiciCortina s-a lăsat peste scena fotbalului județean în ultima zi din iunie, când s-a jucat runda finală din Liga a V-a. În prima serie, CS Vladimirescu II știa, cu 90 de minute înainte de finalul meciului cu Victoria Lunca Teuz Sânpaul că va fi campioană, având avantajul asigurat.
Confruntarea la capătul căreia Vladi II aștepta medaliile a avut două părți, însă nu în varianta clasică. S-a jucat normal 56 de minute, cu arbitrul Alexandru Vasi și asistenții săi Dan Haynecz la centru, iar ultimele 34 de minute le-a condus Marius Ciubăncan, secundul gazdelor!
Cristian Sculici, principalul (de-acum fostul) celor de la Vladimirescu, a povestit ce s-a întâmplat în minutul amintit.
„După 10 minute din a doua repriză, Istin (Vladimirescu) l-a faultat pe Cristi Sandu (Sânpaul), dar nu brutal, și a primit galben. Cristi a început să-l amenințe pe jucătorul nostru, discuțiile aveau loc în timp ce mingea era în joc, în preajma lor, așa că au ajuns unul lângă altul. Sandu i-a pus mâna pe față, dar fără să-l lovească. Istin s-a aruncat, tușierul a ridicat steagul, l-a chemat pe central, care i-a dat al doilea galben jucătorului de la Sânpaul.
Oaspeții au protestat, contestând de ce n-a primit și jucătorul nostru galben, deși el nu provocase, și au ieșit de pe teren. Centralul a arătat 3 minute, și, în timp ce protestele continuau, l-a chemat pe Istin și i-a dat și lui al doilea galben. Am întrebat de ce, arbitrul m-a trimis la tușier, care mi-a spus că știe el de ce. Nu cred că a fost vorba de aroganță, mai degrabă de frică. Atunci i-am spus ’Dă steagul și du-te la vestiar! ’. Și chiar l-am trimis la vestiar.
A fluierat sfârșitul, deși oaspeții erau la marginea terenului. Am intrat ambele echipe şi am jucat fără nicio problemă până la capăt, a arbitrat Ciubăncan.
Am văzut în raport că motivul întreruperii meciului era că eliminații nu ieșiseră de pe teren, dar ei erau deja la vestiare. Am explicat și la Comisia de Disciplină că nu a fost nimic precum bătăile pe care le dădeam noi pe vremuri, jocul a fost pierdut din mână aiurea”.
Comisia de Disciplină le-a dat gazdelor victorie cu 3-0, oficialii Ioan Roșca respectiv Petru Bulza au fost suspendați pe o lună, iar Sculici a primit și el o rundă pe margine. În plus, CD a descoperit că Sânpaul nu achitase o penalitate sportivă pentru Cristi Sandu.
„M-au suspendat și pe mine, oricum sunt în vacanță, acum pot să stau să cuget şi mai bine. Roșca n-a avut suspendare în viața lui. Poate unii au și orgolii față de mine, nu știu cât de OK a fost, dar au existat o groază de probleme în D unde n-au fost asemenea sancțiuni. Eu i-am spus arbitrului doar să-și încheie cariera. Oricum, prin intermediul dumneavoastră, îi invit pe toți la pădure, la Vladimirescu, la un pescuit, dacă tot sunt suspendat!”, a încheiat Sculici.

Recomandările redacției