martianfalubDe când s-a terminat stagiunea 2012-2013, UTA a bătut pasul pe loc, pierzând teren, respectiv jucători prețioși în favoarea altor grupări de liga secundă. Practic, declarațiile debordante ale lui Adrian Marțian nu au coincis cu faptele și în loc ca la această dată clubul să aibă un lot de 21-22 de jucători aleși pe sprânceană pentru promovare, el se află în pragul colapsului, cu datorii de aproximativ 400 de mii de euro și cu doar șapte fotbaliști legitimați la prima echipă.
Însă, principalul finanțator nu găseșete motive de îngrijorare și crede că nu e deloc târziu dacă se va apuca de treabă de la începutul săptămânii viitoare. „Probabil, o să mă văd cu Giovanni în Italia sâmbătă sau duminică, mai stabilim ce e de stabilit, iar luni, după ce mă întâlnesc și cu președintele de la Ajaccio, vin la Arad. Aici sper să mă aștepte domnul Constantin și Adi Falub pentru a începe să facem lotul pentru la anul. Nu am uitat că mai trebuie să plătim și salarii din urmă, toate la timpul lor”, ne-a spus Marțian. Acesta mai recunoaște că și-a schimbat tactica privind campania de achiziții și asta pentru că: „L-am întrebat pe Falub dacă promovăm 100% cu jucători pe care ar trebui să dau sute de mii de euro, iar el mi-a spus că nu-mi poate garanta asta. Atunci mai are rost să dau atâția bani pe câțiva jucători? O să facem un lot bun, dar nu neapărat cu numele aflate pe lista pe care o cunoaște toată lumea deja”.
În acest sens, se pare că UTA a renunțat definitiv la gândul de a-i mai aduce la Arad pe Florean, Markus sau Bud. „Dintre jucătorii lui Marius Vizer nu vor mai sosi decât portarul Pogacics și jucătorii de câmp Zanardini și Selagea. Nu am renunțat nici la fotbaliștii de la Pitești și mai sunt și alții în vizorul nostru”, ne-a mai mărturisit Marțian, căruia nu i-a convenit faptul că „oficialii” din Calea Aurel Vlaicu au anulat amicalul de pe 13 iulie cu Fe­rencvaros. „Am fost surprins când am aflat că s-a trimis acest fax, prin care s-a contramandat meciul. Până la urmă, există argumente ce stau în picioare pentru acest gest, dar mi-ar fi plăcut să jucăm weekendul următor la Budapesta. Asta e, sper să ni se mai ivească și alte ocazii de acest gen”, a adăugat finanțatorul „alb-roșiilor”.
„Bătrâna Doamnă” ar urma să se reunească pe 15 iulie, „cu Adrian Falub pe bancă” – promite același Adrian Marțian.

Recomandările redacției