calimenteDeputatul Mihăiţă Calimente spune că preşedintele Traian Băsescu ar trebui să îşi dea demisia din funcţie, având în vedere că ultimele date ale Institutului Naţional de Statistică arată că referendumul de anul trecut a fost unul valid. „Traian Băsescu ar trebui să îşi dea demisia întrucât el nu mai reprezintă pe nimeni. Rezulatele referitoare la recensământul populaţiei dovedesc că anul trecut, la referendumul pentru demiterea preşedintelui, au fost la vot peste 50% dintre români”, a declarat Mihăiţă Calimente.
În plus, deputatul arădean susţine că şeful statului doar încurcă lucrurile în ţară şi că nu a făcut nimic pozitiv. Întrebat cum va proceda în cazul în care referendumul pentru revizuirea Constituției va avea loc în aceeași zi cu alegerile prezidențiale, președintele Traian Băsescu a spus că e posibil ca liderii USL să se trezească că și el va convoca referendumul pentru Parlamentul unicameral tot atunci.
Acest lucru înseamnă că este posibil ca anul viitor, o dată cu primul tur al alegerilor prezidenţiale să mai aibă loc două referendumuri. „Două referendumuri nu ar face altceva decât să încurce lucrurile. Aşa a făcut Traian Băsescu întotodeauna, doar a încurcat lucrurile”, a mai declarat Mihăiţă Calimente.

Recomandările redacției