biancaJucătoarea arădeană de tenis de masă s-a numărat printre remarcatele Campionatelor Balcanice de cadeţi şi juniori, competiţie încheiată ieri la Kikinda, în Serbia. Aflată în primul an de juniorat, Bianca Crişan a cucerit, după un parcurs excelent, medalia de aur la dublu fete, alături de Diana Lupu. Cele două românce au dispus în semifinale cu 3-0 la seturi de perechea sârbă Fenyvesi – Truzsinszki, cu acelaşi scor impunându-se şi în finală, în faţa tande­mului din Turcia, Gungor-Karahan.
În proba pe echipe, jucătoarea CSM-ului a avut un parcurs la fel de bun, cu patru victorii în meciurile din grupă, câştigate de România în faţa Bulgariei, 3-1, Bosniei, 3-0 şi Greciei, 3-0. În semifinale, România a dispus de Turcia cu 3-1 la general, două dintre punctele tricolore fiind aduse de eleva lui Cristian Dodean.
În finală, reprezentativa de junioare a României a cedat cu 1-3 în faţa ţării gazdă, Serbia, astfel că micile tricolore au cucerit argintul. Bianca Crişan a contabilizat o victorie, 3-2 cu Truzsinzski şi o înfrângere, singura din această probă, 1-3 cu Aneta Maksuti.
La dublu mixt, Crişan a concurat alături de Dan Daniel, cei doi ratând medalia în sferturi, după înfrângerea cu 0-3 în faţa perechii sârbe Katici-Truzsinzski.
La simplu, arădeanca a pierdut în primul tur, optimi de finală, în faţa turcoaicei Ipek Karahan, scor 1-4 la seturi. Balcanicele au fost o excelentă repetiţie pentru Bianca Crişan şi colegele sale, care de mâine se alătură cantona­mentului pe care loturile naţionale de cadeţi şi juniori îl desfăşoară la Arad. Delegaţiile tricolore se pregătesc în regim centralizat până miercuri, 10 iulie, data plecării la Europenele de la Ostrava, din Cehia, unde CSM Arad va fi reprezentat în probele junioarelor de Bernadett Balint şi Bianca Crişan.

Recomandările redacției