baile termaleBăile Termale din Gai cunoscute și sub denumirea de „Bidi” sunt luate cu asalt zilnic, de către sute de persoane. Oamenii spun că preferă această zonă de agrement pentru apa termală, dar și pentru faptul că este mai multă liniște decât în alte locuri. „Îmi place mult să vin aici, deoarece avem de unde alege. Sunt două bazine exterioare cu apă termală și unul interior. Dacă vrem să stăm la plajă bine, dacă nu avem destulă umbră unde să ne odihnim. Vin aici de pe vremea lui Ceaușescu. M-am obișnuit cu zona. Cunosc și foarte multă lume”, spune Viorica Fodor. Oamenii susțin că aleg aceste băi, deoarece apa are calități identice cu cea de la Felix. Cert este că face bine persoanelor cu afecțiuni reumatice. De la înființare, ștrandul a fost dat în folosință Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Arad (CARP) care în ultimii ani a investit sume importante de bani în crearea unor baze de tratament. Președintele CARP Arad, Lidia Dan, spune că anual la băi merg peste 65.000 de persoane. „Ofe­rim multe servicii, avem saună, ma­saj, manichiură, pedichiură, vane individuale, cabinete medicale și de fizioterapie”, afirmă Lidia Dan. În cadrul băilor membrii Casei beneficiază de reduceri atât la accesul în ștrand cât și la diferite servicii din cadrul incintei. De anul trecut s-a înființat și salonul de Kinetoterapie din cadrul cabinetului de Fizioterapie. „Kinetoterapia este gimnastica medicală care reface practic muschiul pierdut în timpul anilor. Vin la noi și tineri și pensionari. Începem programul la ora 9.00 și terminăm la 16.00. În tot acest timp zeci de persoane vin zilnic la recuperare. Avem și tineri și persoane de vârsta a treia”, spune Iosif Eugen Ketta, asistent medi­cal Kinetoterapie. În timp ce unii aleg salonul de Kinetoterapie, alții au recoman­- dată Fizioterapia, unde printre altele sunt aparate de electroterapie (curenți de joasă și medie frecvență), aparate de magnetoterapie, aparat de terapie cu ultrasu­net, aparat de terapie cu unde scurte, parafină, aparat de masaj limfatic. De toate acestea se ocupă Laura, asistenta din cadrul cabinetului de Fizioterapie.
Preţurile de intrare la Băile Termale din Gai
Pentru membrii CARP, tariful este de 3 lei, la ştrand, iar la vană de 5 lei. Cei care nu sunt membri CARP plătesc 6 lei intrarea la bazine şi 9 lei la vană. Pentru copii preţul de intrare la băi este de 3 lei. Pentru membrii CARP abonamentul este de 50 de lei, iar pentru ceilalţi de 75 de lei. Cei care doresc hi­dromasaj vor trebui să plătească 10 lei, la fel şi pentru masaj. Prețurile la cabinetul de Fizioterapie diferă în funcție de procedură. De exemplu, aplicația cu parafină costă 10 lei pe ședință.
În utlima perioadă în incinta Băilor Termale din Gai se organizează și competiții sportive. Un exemplu ar fi tur­neul de volei de plajă organizat de către CS Westar Arad împreună cu Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Arad.
Claudia Untaru Crețu

Recomandările redacției