mafiotPoliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Arad au reţinut, săptămâna trecută, un urmărit internaţional, cercetat de autorităţile italiene pentru omor. Bărbatul este liderul clanului mafiot Sinesi-Francavilla.
Francesco R., în vârstă de 37 de ani a fost condamnat, în 2012, la închisoare pe viaţă pentru uciderea unui om de afaceri în Italia. Învinuitul s-a ascuns în Arad până când poliţiştii arădeni i-au dat de urmă. Acesta se legitima cu act de identitate fals şi a reuşit să se ascundă pentru mai mulţi ani în Arad şi Timişoara. Italianul urmează să fie extrădat în Italia, unde îşi va ispăşi pedeapsa cu închisoarea.
Bărbatul locuia în judeţul Timiş şi se legitima cu documente de identitate false „Poliţiştii de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Arad au depistat, prin intermediul Biroului Naţional Interpol din cadrul C.C.P.I. – I.G.P.R., un bărbat căutat de către autorităţile italiene pentru săvârşirea infracţiunilor de omor, tentativă de omor şi aderare la grup infracţional organizat. Pe numele lui, autorităţile italiene au emis un mandat european şi internaţional de urmărire, pentru săvârşirea infracţiunilor de omor, tentativă de omor şi aderare grup infracţional organizat, fapte comise în Italia. Francesco R., în vârstă de 37 de ani, a fost depistat de către poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, cu sprijinul de specialitate al D.I.P.I., pe raza municipiului Arad.”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, Camelia Tuduce. Bărbatul a fost reţinut, urmând a fi prezentat ma­gistraţilor Parchetului Curţii de Apel Timişoara, în vederea efectuării procedurilor de extrădare. (C.G.)

Recomandările redacției