Fostul consultant al serviciilor de informaţii americane Edward Snowden ‘încă nu a acceptat oficial’ oferta de azil politic din partea preşedintelui Venezuelei, a anunţat marţi seară WikiLeaks, contrazicând afirmaţiile făcute anterior de un parlamentar rus, potrivit AFP.

‘Edward Snowden încă nu a acceptat oficial azilul în Venezuela’, a dat asigurări WikiLeaks pe contul de Twitter, reamintind că, între timp, parlamentarul rus şi-a ‘şters mesajul’ din aceeaşi reţea.

‘Ţările în cauză vor face un anunţ dacă şi când va fi oportun. Anunţul va fi confirmat atunci prin grija noastră’, a adăugat site-ul fondat de Julian Assange care a jucat un rol activ în fuga lui Snowden.

Preşedintele Comisiei pentru politică externă a camerei inferioare (Duma) a parlamentului rus, Alexei Puşkov, publicase cu câteva ore înainte un mesaj pe contul său de Twitter în care susţinea că Snowden, ‘cum era de aşteptat’, a ‘acceptat propunerea de azil politic a lui (Nicolas) Maduro’.

Mesajul a rămas circa o jumătate de oră pe contul acestui parlamentar apropiat Kremlinului, după care a fost şters.

Căutat de Statele Unite pentru spionaj, în urma dezvăluirilor surprinzătoare referitoare la programul secret al SUA de supraveghere a comunicaţiilor, Snowden este refugiat de 17 zile în zona de tranzit a aeroportului Moscova-Şeremetievo.

 

(AS – editor: Alic Mîrza)

 

Recomandările redacției