dianaArădeanca Diana Ciupe Pop, multiplă campioană a Germaniei la baschet, cu TSV Wasserburg şi fostă componentă de bază a naţionalei României, a fost premiată la Munchen, împreună cu echipa sa, dar şi alături de câştigătoarea Champions League la fotbal, FC Bayern.
Premiera a fost făcută de primul ministru al landului Bavaria, Horst Seehofer, în cadrul unei gale festive la care au participat numeroase alte personalităţi sportive.
Premiul a mai fost decernat de-a lungul timpului legendarului Franz Beckenbauer, starului NBA, Dirk Nowitzki, fostului campion mondial Marc Girardelli sau celebrei biatloniste Magdalena Neuner.
„Este o mare onoare şi mândrie pentru mine şi echipa noastră. Acest premiu vine ca o recompensă pentru rezultatele noastre obţinute în ultimii 10 ani. Ne-au numit «echipa deceniului» în Bundesliga feminină de baschet. Pentru mine este un premiu nesperat, ştiu că sunt mulţi mari sportivi, care s-ar bucura să-l obţină. Mă bucur şi pentru că în toţi aceşti ani am putut să fiu o ambasadoare a sportului, în general, şi a baschetului, în particular, din România”, a spus Diana Pop pentru Mediafax.
Fosta coordonatoare de joc a Naţionalei României a fost recompensată în ultimul deceniu de mai multe ori pentru aportul pe care l-a avut la cucerirea a zece din cele 11 trofee câştigate de TSV Wasserburg.
Echipa a cucerit în această perioadă şapte titluri naţionale şi patru Cupe ale Germaniei. Astfel, în 2007 şi 2008, Diana Pop a fost desemnată cea mai valoroasă jucătoare din Bundesliga, iar în 2010 a fost nominalizată “Sportiva Anului”.
Anul trecut, la 41 de ani, a decis să-şi încheie cariera de mare performanţă, începută la Arad, dar a rămas în cadrul clubului TSV Wasserburg, unde lucrează cu grupe de copii.

Recomandările redacției