OLYMPUS DIGITAL CAMERAPrintr-o rectificare de buget, precum şi prin alocarea de fonduri din excedentul bugetar de anul trecut Consiliul Judeţean asigură bani pentru unele investiţii.
Excedentul bugetar disponibil al administraţiei judeţene, pe anul trecut este de peste 15,4 milioane de lei. La şedinţa extraordinară a Consi­liului Judeţean de săptămâna aceasta s-a aprobat folosirea a aproape 450.000 de lei din acest excedent bugetar, pentru lucrări de reabilitare la Spitalul de Psihiatrie Mocrea, precum şi în câteva centre ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.
CJA a stabilit însă ce face cu toţi banii economisiţi de anul trecut. În jur de 2,6 milioane de lei din excedentul bugetar sunt orientaţi spre Drumul Vinului: Păuliş – Ghioroc – Covăsânţ – Şiria, 358.000 de lei, pentru Sistemul Integrat de Gestionare a Deşeurilor, 124.000 de lei, pentru proiectul de promovare a turismului arădean prin circuite culturale. Din plusul bugetar pe anul trecut, 686.000 de lei vor fi absorbiţi de proiectul de reconstruc­ţie ecologică pe terenurile degradate în perimetrul de ameliorare Rica Socodor II, iar 544.000 de lei, pentru construcţia secţiei TBC a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă. Tot în sistemul medical, în total, Spitalului de Psihiatrie Mocrea ar urma să-i fie alocaţi peste 600.000 de lei.
La capitolul învăţământ, CJA va da în total, anul acesta 487.000 de lei, pentru extinderea şi dotarea cu echipamente specific a Centrului Şcolar de Educaţie Incluzivă Arad. Acest centru va fi pus la punct cu fonduri nerambursabile obţinute printr-un proiect aflat în derulare.
Aproape 2,4 milioane de lei a mai prevăzut CJA din excedent, pentru construirea drumurilor de legătură DJ 709J Elek – Grăniceri şi Domben­gy­haz-Variaşu Mic. O sumă de 800.000 de lei este destinată lucrărilor de reabilitare a sistemelor rutiere din sectorul Lipova, iar 390.000 de lei, pentru drumul dintre Şagu şi Cru­ceni. „În această şedinţă extra­ordinară am aprobat proiecte ce vizează o rectificare internă a bugetului. Această rectificare per­-mite derularea mai multor proiecte în desfăşurare“, a susţinut Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Jude­ţean.

Recomandările redacției