În cadrul activităţilor de prevenire a infracţiunilor, poliţiştii arădeni derulează pe perioada vacanţei de vară, mai multe acţiuni preventive în taberele şcolare din judeţul Arad. Principalul scop este de a preveni ca elevii să devină victime ale unor infracţiuni.
În acest sens, poliţiştii de prevenire şi de pro­ximitate, poliţiştii rutieri şi de ordine publică, organizează activităţi pentru prevenirea victimizării elevilor. În cadrul acestor activităţi, pe parcursul zilei de miercuri, poliţiştii arădeni i-au vizitat pe elevii care se află în tabăra şcolară de la Moneasa. „Poliţiştii au stat de vorbă cu copiii aflaţi în tabără, aceştia fiind informaţi despre regulile de circulaţie, importanţa respectării acestora, dar şi despre probleme de comportament în societate, despre posibile fapte de violenţă care pot constitui infracţiuni”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, Camelia Tuduce.
De asemenea, copiii au primit recomandări preventive din partea poliţiştilor care le-au explicat cum să nu ajungă victime ale unor infracţiuni.
Scopul acestor activităţi care se vor derula pe toată perioada vacanţei şcolare este informarea elevilor asupra comportamentelor pe care să le adopte pentru a fi în siguranţă în vacanţă şi pentru a nu ajunge victime ale unor accidente rutiere, ale unor fapte de violenţă sau furturi.
(C.G.)

Recomandările redacției