Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a fost revocat vineri din funcţie în urma condamnării primite în dosarul „Transformatorul”. Preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul de revocare din funcţie a liberalului.

Victor Ponta a explicat că a trimis către Preşedinţie propunerea de revocare din funcţie a lui Relu Fenechiu în baza unei discuţii telefonice cu acesta, în care liberalul a spus că nu vrea să continue ca ministru. „Am vorbit cu dl Fenechiu acum 3 minute. A fost interpretată greşit o declaraţie a dânsului. Mi-a confirmat că işi dă demisia, am vorbit şi cu preşedintele. În Constituţie se vorbeşte doar de revocare, dar dl Fenechiu nefiind in Bucureşti, nu putea să scrie efectiv documentul, ci a vorbit cu mine la telefon şi mi-a spus acum 2 minute că a fost interpretat greşit (n.r. că nu a demisionat). În Constituţie există un singur termen: revocare. In urma discuţiei de acum 2 ore, reconfirmată, dl Fenechiu m-a anuntat că nu doreşte să continue, asta inseamnă demisie, eu am făcut documentele in baza articolului din Constituţie. Nu am apucat să discut cu nimeni altcineva”.

Atât premierul Victor Ponta, cât şi preşedintele PNL, Crin Antonescu, au declarat, în repetate rânduri, că, dacă va fi condamnat, Relu Fenechiu îşi va pierde funcţia de ministru al Transporturilor.

La scurt timp dup[ condamnare, presa a relatat că Fenechiu ar fi demisionat din funcţia de ministru. Informaţiile privind demisia au fost infirmate chiar de către Fenechiu, care a declarat pentru Gândul.info că va aveam sâmbătă, o discuţie cu premierul Victor Ponta pe această temă.

„Până la această oră, premierul nu a primit o propunere oficială din partea PNL, iar premierul a decis să preia interimatul”, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse oficiale.

SURSA: http://www.realitatea.net/

Recomandările redacției