apostu1După ce a pus umărul la salvarea de la retrogradare a Universității Cluj, Bogdan Apostu a optat pentru o aventură exotică, la nu mai puțin de 15 mii de kilometri de casă. Prin intermediul unui impresar elvețian, atacantul de 31 de ani va juca tocmai în Australia, pentru Melbourne Heart, formație ce se bate pentru promovare în primul eșalon. „În cazul în care confirm așteptările, am șanse să fac pasul spre prima echipă a orașului, Melbourne Victory, care este patronată de un român. O să semnez un contract cu divizionara secundă până în luna septembrie, când se termină campionatul, iar din octombrie, când începe prima ligă, poate fac trecerea la cealaltă echipă. Sper să mă acomodez rapid cu clima, cu fusul orar, asta e cel mai important. Nu cunosc nivelul, nu știu exact ce mă așteaptă, dar cred că voi face față”, ne-a mărtu­risit fotbalistul, care speră ca până la începutul săptămânii viitoare să fie în avionul pentru Țara Cangurilor.
Apostu nu poate rămâne indiferent nici la situația gravă prin care trece „Bătrâna Doamnă”, pe care mereu a catalogat-o „formația mea de suflet”. Utist în sezoanele 2004-2005 și 2006-2007, „vârful” nu-și poate imagina cum cea mai titrată echipă din Provincie a ajuns la un pas de colaps.
„Mă mir și e incredibil că UTA a ajuns în stadiul acesta. Nu-mi explic de ce orașe mai mici și cluburi neînsemnate în comparație cu UTA pot să promoveze și să se mențină în Liga 1, dar la Arad nu se poate. Pă­rerea mea este că nu există voință din partea cuiva, altfel nu înțeleg de ce oamenii potenți financiar din Arad ocolesc acest club, acest brand. Practic, UTA a rămas brand doar din perspectiva suporterilor, în timp ce imaginea orașului Arad are de suferit din pricina problemelor nesfârșite de la club”, mai crede Apostu, care a tota­lizat 12 reușite în cele două campionate jucate în Calea Aurel Vlaicu.

Recomandările redacției