traviataTeatrul de Vară continuă şi în această săptămână cu „Traviata cu un final posibil”, un spectacol de operă ce va avea loc miercuri, 17 iulie, de la orele 21.
Aducând în zilele noastre acțiunea unuia dintre marile opusuri verdiene din toate timpurile, „La Traviata”, regizorul Marcel Stănciucu lansează o provocare invitând publicul arădean la un exercițiu de imaginație şi oferind un final posibil uneia dintre cele mai eternizate povești de dragoste.
Distribuția spectacolului reunește nume sonore ale scenei lirice românești, soprana Simonida Luțescu, tenorul Andrei Lazăr, baritonul Vicențiu Țăranu și soprana Cristina Eremia vor interpreta rolurile principale acompaniați de Ansamblul Johann Strauss Mo­dern sub bagheta maestrului Tiberiu Soare. Concertmaestrul invitat va fi Cristian Balaș din București.
Soprana Simonida Luţescu
Soprana Simonida Luţescu este absolventă a Facultăţii de Interpretare secţia Canto din Bucuresti la clasa profesoarei Maria Slătinaru Nistor. Din 2002 devine solistă a Operei Naţionale Bucureşti. Participă la foarte multe concerte şi festivaluri în ţară şi în străinătate. Din repertoriul său fac parte următoarele roluri: Gilda din Rigoletto, Nannetta din Falstaff şi Violetta din Traviata de G. Verdi, Pamina din Flautul fermecat, Dorabella din Cosi fan tutte şi Contesa din Le Nozze di Figaro de W. A. Mozart şi altele.
Tenorul Andrei Lazăr
Tenorul Andrei Lazăr este absol­vent al Facultăţii de Interpretare secţia Canto din Bucuresti. Este solist colaborator al Operei Naţionale Bucureşti şi al Studioului Experimental de Operă şi Balet „Ludovic Spiess”. Din repertoriul său fac parte rolurile: Tamino şi Monostatos din „Flautul fermecat”, Vogelsang din „Directorul de teatru” Don Ottavio din „Don Giovani” de W.A. Mozart, Eisenstein din „Liliacul” de J.Strauss, Nemorino din „Elixirul dragostei” de G.Donizetti şi multe altele.
Baritonul Vasile Chişiu este absol­vent al cursurilor de master ale Univ. Naţ. de Muzică Bucureşti la clasa prof. Olimpia Urs. A urmat cursuri de masterclass cu Mariana Nicolesco, Ludovic Spiess, Bern Riedel, Jutta Schlegel s.a. Din 2005 este solist al Operei Naţionale Bucureşti şi a susţinut concerte în Germania, Lituania, Italia şi Ungaria. Din repertoriul său fac parte roluri ca: Rigoletto din opera cu acelaşi nume, Ping Mandarinul din „Turandot”, Figaro din „Bărbierul din Sevilla”, Schaunard din „Boema” şi multe altele.
Soprana Cristina Eremia
Soprana Cristina Eremia este licenţiată a Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, specializarea Interpretare Muzicală la clasa profesoarei Marina Mirea. Este solistă a Operei Naţionale Bucureşti din 1994. A concertat pe scene din Elveţia, Spania, Grecia. Din repertoriul său fac parte rolurile: Sofia din „Il Segnor Bruschino” şi Rosina din „Bărbierul din Sevilla” de G. Rossini, Norina din „Don Pasquale” şi Adina din „Elixirul dragostei” de G. Donizetti, Zerlina din „Don Giovani”, Blonde din „Cosi fan tutte” şi Susana din „Nunta lui Figaro” de Mozart.
Teatrul de Vară este un proiect al Consiliului Judeţean şi Centrului Cultural Judeţean Arad, care a demarat în 2012 cu proiecţia filmului „Patimile lui Hristos” de Mel Gibson. Actuala sta­giune a început în luna iunie cu Gala de operetă şi va continua în fiecare seară de miercuri pe parcursul lunilor iulie şi august cu spectacole pentru adulţi şi copii. Intrarea la reprezentaţiile Teatrului de Vară este gratuită.

Recomandările redacției