transportPoliţiştii arădeni au organizat o acţiune pe linia transportului de material lemnos, în urma căreia au aplicat sancţiuni în valoare de 6.000 de lei. În cadrul unei acţiuni organizate de către poliţiştii Compartimentului Silvic, pe linia transportului de material lemnos au fost depistate trei transporturi de material lem­nos care nu îndeplineau condiţiile legale.
Poliţiştii l-au depistat pe Daniel N., din Făget, care a transportat cu o autoutilitară, cantitatea de şase metri steri lemn de foc, specia cer, carpen si fag, fără ca materialul să corespundă din punct de vedere cantitativ cu cel trecut pe avizul de însoţire prezentat la control.
De asemenea, a fost depistat Georgel T., din Ususău, care a transportat cu o autoutilitară, cantitatea de 6 metri steri lemn de foc, specia cer, fără ca materialul să corespundă din punct de vedere al speciei cu cel trecut pe avizul de însoţire prezentat la control.
Ciprian C., din Hălmagiu, a fost depistat în timp ce transporta, cantitatea de 1,8 metri steri de lemn de foc specia fag fasonat, care nu corespundea din punct de vedere cantitativ și al speciei, cu cel înscris în aviz. „Conform Legii 171/2010, cei trei transportatori au fost sancţionaţi contravenţional cu suma de 6.000 lei, iar materialul lemnos, în valoare de 1.400 de lei, a fost reţinut în ve­derea confiscării”, a declarat purtătoa­rea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, Camelia Tuduce. (C.G.)

Recomandările redacției