recoltare 2Un bărbat a fost depistat conducând sub influenţa băuturilor alcoolice. Poliţiştii de la Secţia nr. 7 de Poliţie Rurală Lipova l-au depistat, pe o stradă din localitate, pe Ioan M., de 39 de ani, din Păuliș. Bărbatul con­ducea un autoturism marca Dacia, iar la testarea cu aparatul  alcooltest, a rezultat o valoare de 0,45 mg/l, alcool pur în aerul expirat.
„Conducătorul auto a refuzat recoltarea probelor biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcolemiei, iar în aceste condiţii pe numele acestuia, poliţiştii au întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii de infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere”, a declarat pur­tătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, Camelia Tuduce.
Poliţiştii rutieri, au efectuat, atât  în municipiu, cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea acciden­telor rutiere. Pentru neregulile constatate, oamenii legii au aplicat aproximativ 140 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 25.000 de lei.
Dintre acestea, 32 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare,  38  pentru lipsa centurii de siguranţă şi pentru neacordare de prioritate.
De asemenea, au fost sancţionaţi şase pietoni care nu au respectat regulile de circulaţie şi au fost reţinute două permise de conducere şi trei certificate de înmatriculare.
Claudia Gavra

Recomandările redacției