baschetReprezentativa de tineret a României a confirmat faptul că baschetul feminin din ţara noastră nu are viitor, dovadă prestaţia ruşinoasă din a doua divizie a Europenelor.
„Tricolorele” pregătite de  Dan Fleşeriu şi Monica Brosovszky s-au întors cu mâna goală de la Albena, Bulgaria, unde au reuşit „performanţa” de a pierde toate cele opt meciuri disputate. După înfrângerile cu Portugalia, Macedonia şi Bulgaria, româncele au pierdut şi în celelalte cinci partide disputate săptămâna recent încheiată, 62-74 cu Cehia, 55-93 cu Letonia, 58-68 cu Belgia, 67-69 cu Anglia şi 59-67 cu Israel.
Singura echipă din grupă fără victorie, România a încheiat lamentabil întrecerea, clasându-se pe ultimul loc.
Din lotul reprezentativei noastre au făcut parte şi două jucătoare de la Univ.Goldiş ICIM. După un început ceva mai bun, Alina Crăciun s-a stins şi ea, încheind cu medii de 8,4 puncte şi 3,6 recuperări în timp ce Diana Moraru, puţin folosită, a avut o evoluţie foarte  slabă, cu medii de 2 puncte şi 1,1 recuperări.
Liderul naţionalei a fost Sonia Ursu, cu medii de 15,9 puncte şi 9,8 recuperări. Cehia, cu un bilanţ de şapte victorii şi o singură înfrângere şi Belgia, cu şapte victorii din tot atâtea meciuri şi-au asigurat promovarea în prima divizie europeană.

Recomandările redacției