cuplu_tanarCu toții avem defecte și, dacă vom căuta cu tot dinadinsul bărbatul perfect, mai mult ca sigur că vom rămâne singure. Așa că, cea mai bună strategie ar fi să învățăm să îi tolerăm micile scăpări.

Acceptă-te pe tine însăți

O altă greșeală pe care o facem este că nu ne iubim pe noi înșine și așteptăm ca celălalt să ne iubească, pentru ca să ne simțim bine în pielea noastră. În acest caz, orice minut în care nu primim atenție de la el, ne face să suferim. De exemplu, faptul că merge la meci în fiecare săptămână se transformă într-o tragedie.

Pe de altă parte, „îl putem accepta mai ușor pe cel de lângă noi, atunci când ne acceptăm pe noi înșine”, ne atenționează psihologul. Ar trebui să facem acest lucru și, astfel, nesiguranța și posesivitatea nu ne vor mai da atât de furcă. „O femeie care este mulțumită de ea va accepta mai ușor micile defecte ale soțului”.

Nu fi prea exigentă

Dacă, pe de altă parte, ai ten-dința să fii mai îngăduitoare cu tine însăți și mai puțin tolerantă cu el, vânându-i orice mică greșeală, gândește-te și acceptă că suntem diferiți, că avem diverse moduri de a face lucrurile sau de a ne relaxa.

De exemplu, bărbații nu sunt, de obicei, prea îndemânatici la treburile casnice. Apreciază-l dacă vrea să te ajute și nu-l critica dacă nu a ieșit totul perfect. Sau, dacă pe tine te relaxează un film romantic, el ar putea simți nevoia să iasă la o bere cu prietenii. Acceptă-i micile escapade și nu face din țânțar armăsar.

Fără așteptări nerealiste

Psiholog dr. Gabriela Marin spune că problema apare, de obicei, chiar la începutul unei relații. „De cele mai multe ori, intrăm într-o poveste de iubire, fără să ne cunoaștem bine partenerul și cu așteptări nerealiste. În plus, se întâmplă să nu ne cunoaștem bine nici pe noi înșine, nu știm ce vrem,  ce calități este important să aibă și ce nu am accepta niciodată de la el”.  Primul pas, spune psihologul, ar fi să ne dăm seama ce ne dorim de la bărbatul de lângă noi.

Putem face o listă cu  defecte  pe care nu le-am putea tolera.  De pildă, neseriozitatea,  violența, înclinația spre a minți. Apoi, ar trebui să avem tăria necesară să nu intrăm într-o relație, dacă vedem că el are unul din defectele cu care nu ne  putem împăca. Pe de altă parte, ar fi bine să învățăm să închidem ochii la micile imperfecțiuni, care nu sunt chiar atât de importante.

Sursa: Unica.ro

Recomandările redacției