Propunerea prin care regizorul Sergiu Nicolaescu urma să primească post-mortem titlul de cetăţean de onoare al municipiului Arad este considerată inoportună de conducerea Primăriei, pe motiv că nu îndeplineşte unele condiţii prevăzute de regulamentul de acordare a acestui titlu.
Potrivit unui proiect de hotărâre care a fost afişat la transparenţă decizională şi urmează să fie supus votului în plenul Consiliului Local Muni­cipal, consilierul local din Arad Ionel Ciupe (PNL) a propus acordarea titlului de cetăţean de onoare post-mortem regizorului Sergiu Nicolaescu, cu oca­zia Zilelor Aradului, ediţia 2013.
Acelaşi consilier local a mai propus schimbarea titulaturii cinematografului „Dacia” din Arad în cinematograful „Sergiu Nicolaescu”, şi amplasarea unei statui  înfăţişându-l pe regizor, în faţa acestui cinematograf din centrul oraşului.
Reprezentanţii Primăriei nu consi­deră oportună adoptarea unei hotărâri a Consiliului Local Municipal prin care să se aprobe conferirea titlului de cetăţean de onoare post-mortem lui Sergiu Nicolaescu. „Sergiu Nicola­escu este neîndoielnic una dintre personalităţile cele mai în­semnate ale cinematografiei româ­neşti, el fiind un adevărat simbol al filmului istoric, care însă nu a avut o legătură bine definită şi îndelungată cu municipiul Arad, chiar dacă a fost pentru o vreme senator de Arad”, se arată în raportul serviciului de specialitate al Primăriei Arad.          (Ş.M.)

Recomandările redacției