tenisSportul arădean se poate mândri cu unul dintre cele mai importante rezultate obţinute în 2013. Bucuria unei noi performanţe este adusă de jucătoarele de tenis de masă Bernadett Balint şi Bianca Crişan, ambele legitimate la CSM Arad. Componente ale naţionalei de junioare, cele două au devenit alături de echipa României campioane europene!
Este pentru a doua oară la rând când micile „tricolore” se impun în întrecerea continentală, de această dată la Ostrava, în Cehia. Conduse magistral de Bernadette Szocs, neînvinsă în proba pe echipe, româncele au defilat spre titlul european.
După victoriile clare din grupă, 3-1 cu Serbia, 3-0 cu Suedia şi 3-1 cu Olanda, reprezentativa ţării noastre a dispus la fel de clar, în sferturi, de Franţa, scor 3-0, pentru ca în semifinale să treacă cu 3-1 de Croaţia.
Învingătoare în două meciuri în faza grupelor, Bernadett Balint şi-a cotinuat seria victorioasă şi în cele două partide eliminatorii, câştigând cu 3-1 în faţa franţuzoaicei Martial Chloe şi cu 3-1 în faţa croatei Dorina Srebrnjak. Celelalte reuşite au venit pe mâna experimentatelor Bernadette Szocs şi Irina Ciobanu.
În marea finală, România a dispus în aseară cu 3-1 la general de Germania. Artizana principală a victoriei a fost aceeaşi Szocs, învingătoare în două meciuri, 3-0 cu Chantal Mantz şi 3-1 cu Nina Mittelham, secondată de Ciobanu, care a punctat şi ea o dată, 3-1 cu Mittelham.
Balint a contabilizat prima înfrângere de la Europene, fiind învinsă greu, cu 3-2, de Theresa Kraft. Un eşec însă care nu a contat în economia finalei, atâta timp cât România a devenit campioană europeană, iar jucătoarea CSM-ului încheie proba pe echipe cu un bilanţ foarte bun, de patru victorii şi o singură înfrângere.
De remarcat şi aportul celeilalte jucătoare a Aradului, Bianca Crişan, care îşi începe junioratul cu o performanţă de excepţie. Eleva lui Cristian Dodean a şi debutat pentru naţionala de junioare, fiind învinsă cu 3-2 de Kim Vermaas, în meciul cu Olanda, din faza grupelor.
Din lotul reprezentativei României a mai făcut parte şi Diana Lupu, colega de dublu a Biancăi.
Cristian Dodean, antrenorul celor două jucătoare de la CSM Arad le-a ţinut pumnii de acasă fetelor: „După performanţa lor de anul trecut, aveau prima şansă şi la această ediţie a Europenelor. Mă aşteptam să câştige din nou titlul, mai ales că echipa este foarte bine închegată. Szocs a fost liderul, dar şi Detti şi-a făcut datoria, singurul ei meci pierdut fiind în finală. Pentru Bianca doar prezenţa la Europene este deja un lucru important, ea fiind în primul an de juniorat, dar este bine că a şi debutat”. Dodean, antrenorul coordonator al secţiei de tenis de masă de la CSM Arad, are încredere în potenţialul elevelor sale, care mai pot furniza surprize plăcute şi în celelalte trei probe ale Europenelor de cadeţi şi juniori din Cehia. „Chiar dacă rezultatul îl aşteptam, este o nouă mare performanţă a fetelor, iar pentru mine este o încununare a celor opt ani de muncă şi cel mai important rezultat de când le-am preluat pe cele două fete. Sper şi îmi doresc să nu se oprească aici, pentru că şanse la medalii mai sunt, atât la individual, cât şi în probele de dublu şi dublu mixt, unde atât Detti cât şi Bianca sunt angrenate”, a conchis tehnicianul.

Recomandările redacției