balintCampioană europeană de junioare cu echipa de tenis de masă a României, Bernadett Balint şi-a mai adăugat în cont o medalie în întrecerea continentală de cadeţi şi juniori de la Ostrava.
Pînâ în semifinale, jucătoarea legitimată la CSM Arad a avut parcurs perfect în proba de dublu feminin, unde a făcut pereche cu israelianca Nicole Trosman.
Balint şi Trosman au profitat de un culoar bun, trecând pe rând, cu 3-0 de Piccolin şi Trotti din Italia, cu 3-1 de tandemul Nikitchanka (Belarus) – Mota (Portugalia), cu 3-1 în optimi de Toliou (Grecia) – Bergstrom (Suedia) şi cu 3-0 în sferturi de cehoaicele Stefcova şi Mynarova.
În semifinale, perechea Balint – Trosman urma să întâlnească tandemul Vermaas (Olanda) – Carey (Ţara Galilor), pentru ca în cealaltă semifinală să se înfrunte Szocs şi Ciobanu, reprezentante ale României cu nemţoaicele Mittelham şi Kraft. Indiferent de rezultatul semifinalei, jucătoarea CSM-ului avea asigurată medalia de bronz.
Vom reveni în numărul de mâine al ziarului nostru cu deznodământul.
„Detti” a fost aproape de drumul spre medalie şi la simplu, dar în optimi a cedat cu 4-2 la seturi, după 2-0 pentru ea, în faţa Kastyarinei Baravok din Belarus.
În proba de dublu mixt, eleva lui Cristi Dodean a făcut pereche cu maghiarul Nandor Ecseki, cei doi fiind eliminaţi în optimi de perechea sârbă Truzsinski – Katic, scor 1-3.
La primul an de juniorat, Bianca Crişan s-a descurcat bine, titlul european cucerit în proba pe echipe fiind, la debut, un cadou perfect. După performanţa obţinută cu reprezentativa României, jucătoarea CSM-ului s-a descurcat cel mai bine în proba de dublu feminin, unde în pereche cu colega Diana Lupu, a avansat până în optimi.
Cele două au pierdut dramatic, scor 2-3, în faţa tandemului Vermaas (Olanda) – Carey (Ţara Galilor). La simplu, Crişan a cedat în primul tur în faţa aceleaşi batave Kim Vermaas, scor 1-4, iar la dublu mixt, în tandem cu compatrioul Sedan Orazali, a pierdut în turul doi, 0-3, în faţa italienilor Baciocchi – Piccolin.
În ceea ce priveşte prestaţia celorlaltor junioare românce, trebuie să remarcăm traseul excelent al lui Bernadette Szocs şi Irina Ciobanu, calificate în semifinale atât la simplu cât şi la dublu.

Recomandările redacției