Buteni cabana Buteni patroana cabanaFiind o zonă cu peisaje frumoase și liniștitoare, zona localității Cuied se pretează cum nu se poate mai bine la investiții în turism, respectiv în spații de cazare și agrement.
Tot așa se pare că a judecat și o tânără investitoare – Flavia Gligor, când, în urmă cu trei ani, și-a pus în gând să schimbe aspectul și destinația unui teren pe care dorea să-l achiziționeze.
„Când am venit aici, în urmă cu trei ani, să cumpăr două hectare de teren în această fermă, aici erau numeroși pomi fructiferi – meri, neîngrijiți și năpădiți de vegetație cu spini și de 6 m înălțime. Eu și soțul ne-am gândit că ne așteaptă o mun­că grea și că n-ar fi rău să ne construim o căbănuță, pentru ca la sfâr­- șit de săptămână să avem unde sta. Când am privit zona mai cu atenție ne-am dat seama ce potențial ar putea avea și am hotărât să mai cumpărăm 100 ha de teren din acestă fermă, unde era și un… baraj de acumulare a apelor pluviale. Am hotărât că acesta trebuie curățat – acum sunt utilajele acolo și pentru a avea bani am realizat și depus două proiecte pe fonduri europene în care sunt cuprinse mai multe obiective. Așa am ajuns să facem acest complex, ce va avea în final șase duplexuri dotate cu băi pentru 48 de locuri de cazare. Acum se lucrează la interioarele acestor locații“ – ne spunea Flavia Gligor.
Cât privește aspectul recreativ al locației, nici acesta nu a fost ignorat.
„Avem un proiect pentru dez­volatrea unei zone recreative pe parte de pescuit sportiv îmbinat cu spațiu de plajă, locuri de joacă pentru copii și piscină ori plimbări cu barca. N-am uitat nici de spațiu de plimbare în aer liber ori activități sportive precum fotbal și baschet. În ceea ce privește pescuitul precizăm că balta unde se va pescui va fi populată cu pești destul de măricei, aici fiind instalat și un ponton  din lemn.
Cât privește agrementul de interior – pe perioadele când vremea va fi ploioasă ori neprielnică statului afară – va fi amenajată o sală de bi­liard și alte jocuri de interior precum și o sală de audio-vizual. Pe partea de restaurant, majoritatea produselor vor fi din resurse proprii – de la ferma proprie. Chiar și turiștii care vor veni pentru o zi vor putea beneficia de dușuri și vestiare.
După deschiderea complexului vom asigura o permanență de 16-20 de locuri de muncă iar în sezon putem asigura chiar și peste: adică 20-40 locuri de muncă pentru oamenii din zona comunei Buteni, firește. Ne dorim să le asigurăm viitorilor turiști condiții deosebite, care să-i facă mulțumiți de felul cum și-au cheltuit banii și, firește, să se întoarcă cu plăcere și altă dată.
Avem și drum, făcut de noi, din Cuied și până la ușa complexului – adică circa 3 km, pe care se va putea circula tot timpul anului“ – a mai precizat tânăra investitoare.

  • Marele Bagacios spune:

    Ati distrus fauna si vegetatia acelui lac, era virgina zona aia… v-ati bagat pula-n ea!

  • eu spune:

    Se vor bucura doar manelistii si cocalarii.Cei care au fost in acea zona stiind ce a fost in locul noii hidosenii, cand vor mai merge vor avea doliu in suflet.

  • Iov spune:

    Felicitări pentru deschiderea acestui complex turistic.Cred ca va fi benefic pentru multă lume,

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției