Rețeaua de apă curentă și canalizare a orașului Pecica va fi extinsă cu o finan­țare datorată unui proiect cu finanțare europeană majoritară. Lucrările au început deja, spre satisfația beneficiarilor și se va derula pe o perioadă de 24 de luni. Proiectul în virtutea căruia se fac aceste lucrări este cofinanţat din Fondul de Coe­ziune prin Programul Operaţional Sectorial „Mediu”, contractul referitor la Pecica fiind semnat în luna ianuarie a acestui an.
Localnicii cuprinși în extindere vor avea încă un avantaj: în faţa fiecărui imobil, la limita de proprietate se vor amplasa: un cămin apometru şi un cămin racord canal, pentru branşamentul de apă şi racordul de canal, pentru care nu vor plăti nimic. Doar reţeaua interioară – lucrarea de la cămin spre gospodărie şi în incinta acesteia – va fi plătită de proprietar. Câteva date despre lucrare sunt edificatoare: extinderea rețelei de apă va fi de circa 23 km, cu 1.590 de branșamente și 177 de hidranți subterani. Canalizarea va fi de aproape 45 km, reabilitându-se și stația de pompare a apei uzate. Se vor face și alte 3.080 de ra­corduri individuale, după cum ne precizează reprezentanți administrației pecicane.
S-a ținut cont și de proiectul de moder­nizare a orașului. Astfel, s-a început cu introducerea reţelei de apă şi a celei de ca­- nalizare pe străzile cuprinse în proiectul de modernizare a centrului urban pentru că acestea urmează să fie asfaltate şi pavate.
În final mai putem adăuga că aproape 12.000 de vor fi benficiarii acestei ample lucrări cu fonduri europene la finalul acesteia, anul viitor.

Recomandările redacției