După cum poate observa oricine care trece prin această comună amplasată pe drumul județean DJ709, la ora actuală comuna Seleuș este în plin proces de modernizare. O parte din obiectivele pe care tânărul edil Cristian Branc și le-a propus cu ani în urmă s-au realizat, unele sunt în curs de realizare, la acestea adăugându-se și lucrări „strecurate“ din strictă necesitate.
Astfel, actuala administrație a înțeles că modernizarea comunei e prioritară atât pentru cei ce trăiesc aici cât și pentru a atrage noi investitori – drumurile și utilitățile fiind o prioritate, obiectivele s-au și realizat – pentru a crește numărul locurilor de muncă dar și pentru a sprijini dezvoltarea întreprinzătorilor locali. Reamintim că Seleuș face parte și din selectul și totodată restrânsul „club“ al comunelor ce au câștigat finanțare europeană nerambursabilă pentru modernizare, prin Măsura 322. Comuna are în compo­nență satele Seleuș – centru de comună, Iermata și Moroda, locuitorii ei fiind printre cei mai cunoscuți legumicultori din zonă, încă de dinainte de 1989.
Câteva din obiectivele acestui plan mai amplu au fost puse și în dezbaterea ședinței de Consiliu Local de vinerea trecută – și au și trecut, firește – după cum ne spunea Cristian Branc, primarul din Seleuș.
„Am supus aprobării consilierilor câteva proiecte de ordin local, cele mai semnificative fiind: modernizarea grupurilor sanitare la Școala Generală și Grădinița din Moroda plus introducerea încălzirii centrale; ame­najarea curții școlilor din Seleuș și Moroda; izolarea termică pe exterior a Dispensarului medical uman din Seleuș. Toate se fac prin finan­țare de la bugetul local și toate au termen de finalizare acest an. Ba, cele ce țin de școli chiar în această vară, copiii și educația lor fiind totdeauna priorități“ ne spunea acesta.

Recomandările redacției