documentePoliţistii de frontieră arădeni au depistat în P.T.F. Nădlac un cetăţean român, care conducea un autoturism cu documente false. În data de 21 iulie ,în jurul orei 03.40, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român Laurenţiu Ionel S., în vârstă de 33 de ani, din judeţul Argeş conducând un autoturism marca «BMW» înmatriculat în Bulgaria. În autoturism se afla şi numitul Mircea-Ionuţ P., care era şi proprietarul maşinii.
Cu ocazia controlului de frontieră, şoferului i s-a solicitat să prezinte la control, pe lângă documentele de identitate şi documentele autoturismului. Acesta a prezentat un certificat de înmatriculare bulgăresc care nu îndeplinea condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, motiv pentru care autoturismul şi persoanele au fost conduse la sediul sectorului pentru cercetări.
„Laurenţiu Ionel S., a declarat că a cumpărat autoturismul din Bucureşti, contra sumei de 18.500 de euro în data de 19 iulie, iar ulterior a vândut maşina lui Mircea-Ionuţ P., actualul proprietar contra sumei de 10.000 de euro şi nu ştia că documentul este fals”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, comisar-şef Daniel Iancu.
Autoturismul şi documentele acestuia au fost reţinute în vederea continuării cercetărilor, iar cetăţeanului român Laurenţiu Ionel S., i s-au întoc­mit actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru infracţiunea de uz de fals în timp ce  proprietarului maşinii i-au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la uz de fals, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale corespunzătoare.
(C.G.)

Recomandările redacției